facebook

Nieuwe richtlijn voor parodontologie

Hans Scholten
1 minuut
Tandvlees
Er is een nieuwe richtlijn voor parodontologie in de algemene mondzorgpraktijk. De belangrijkste verandering ten opzichte van het voorheen gebruikte ‘paroprotocol’ is dat de DPSI is vervangen door de nieuwe, eenvoudiger screeningsmethode: Periodieke Parodontale Screening (PPS).

De PPS-screening is simpeler; ze is niet langer bedoeld om een diagnose te stellen maar om mogelijke vervolgstappen aan te geven. Dit om over- of onderbehandeling te voorkomen.

Richtlijn Parodontale Screening, Diagnostiek en Behandeling in de Algemene Praktijk (pdf)

Richtlijn formeel in gebruik vanaf 2021

Parodontologenvereniging NVvP ziet 2020 als een transitiejaar. De gebruikers van richtlijn kunnen in de loop van het jaar hun werkwijze aanpassen op de nieuwe methodiek. Vanaf 2021 wordt de nieuwe richtlijn formeel in gebruik genomen, als ook de prestatiecodes zijn aangepast.

Webinar over richtlijn parodontologie terugkijken

Ter introductie van de nieuwe richtlijn heeft de NVvP een webinar georganiseerd. Marcel van der Zwet verzorgt de introductie en dr. Monique Danser en Laurens Tinsel geven de presentaties. 

Webinar richtlijn parodontologie terugkijken

Commissie stelde richtlijn vast

De richtlijn is vastgesteld door een commissie van de NVvP met vertegenwoordigers van de KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten, ACTA en zorgverzekeraars.