Nieuw: IQual-studiepakket Aligners

Mariska de Beijer
2 minuten
Image
jonge man laat 2 beugels zien
Aligners zijn populaire beugels waar veel reclame voor wordt gemaakt. Je merkt dat misschien zelf ook in de praktijk. Bijvoorbeeld doordat patiënten er steeds vaker naar vragen of zonder jou te consulteren een behandeling starten bij een andere (zorg)aanbieder. Reden genoeg voor ons om er een studiepakket over te maken.

Mogelijkheden en beperkingen aligners

Het nieuwe studiepakket Aligners gaat over de mogelijkheden en beperkingen van deze onzichtbare beugel. Je staat  stil bij de verantwoordelijkheid van jou als tandarts binnen het behandelingstraject en leert:

  • welke overwegingen er zijn om deze behandeling wel of niet aan te bieden;
  • voor welke patiënten de behandeling geschikt is; 
  • welke aanbieders en pakketten er zijn en welke voor- en nadelen die hebben.

Valkuilen en tips

We lichten de veelvoorkomende valkuilen toe en delen veel tips in het pakket. Zo kan je beter inschatten of een behandeling met deze beugels bij jouw patiënt past. En of je deze behandeling zelf uitvoert of liever aan een collega of orthodontist overlaat.

Wat is IQual?

IQual is een door de KNMT gefaciliteerde intercollegiale vorm van overleg. Samen met collega's werk je aan interessante en actuele thema's binnen de mondzorg. IQual houdt je scherp, verruimt je blik en zorgt er zo voor dat je verder kijkt dan de praktijk waar je werkt. Daardoor zijn de bijeenkomsten van jouw IQual-groep niet alleen gezellig, maar ook nog eens heel inspirerend en leerzaam. IQual levert je KRT-punten op en biedt je ook de mogelijkheid om gratis webinars te volgen.

Deelnemen aan IQual

Wil je ook deelnemen aan IQual? Dat kan! Je kan je op 2 manieren aanmelden:

  • je meldt je individueel aan. Wij checken dan voor je welke groep(en) er in jouw regio op zoek zijn naar nieuwe deelnemers. Daarna brengen we je in contact met de facilitator van die groep(en) om kennis te maken;
  • je wilt samen met een aantal collega’s een nieuwe studiegroep starten en meldt je aan als groep.

Kennismakingsaanbod

Ben je wel lid van de KNMT, maar nog geen IQual-deelnemer? Dan hebben we een mooi kennismakingsaanbod voor je. Want voor € 40 krijg je toegang tot het nieuwe studiepakket Aligners in onze online kennisomgeving. Meld je je daarna voor 1 juli aan als IQual-deelnemer? Dan is de rest van 2023 voor jou gratis, daarna kost IQual € 155 per jaar.

Gebruik maken van kennismakingsaanbod

Meer informatie over IQual