Marktplaats op KNMT.nl: eerste kans voor tweedehands

Webredactie
2 minuten
instrumenten
Tweedehands is 'booming' volgens Nu.nl. Via de KNMT-marktplaats vind je spullen van collega's voor de tandartspraktijk. Plaats je advertentie en geef items een tweede leven.

Tweedehands is normaler geworden

De afgelopen 20 jaar zijn allerlei nieuwe websites en apps ontwikkeld specifiek voor tweedehands spullen. Jongere generaties, minder gericht op bezit, vinden het normaal om tweedehands te kopen. Ook via Instagram of Facebook bieden mensen hun spullen aan. Verkopen is een sociale interactie, waarbij vertrouwen belangrijk is.

Marktplaats kent iedereen en je vindt er alles. Maar dat heeft ook een keerzijde: kans op gedoe en zelfs op oplichting. Om goed te verkopen en beter te vinden wat je zoekt, werken specifieke of kleinschalige platforms soms beter. Die zijn er voor bijvoorbeeld tweedehands kleding, auto's en dus ook voor tandartsspullen. 

Op de KNMT-marktplaats staat een overzichtelijk aanbod van meubels, apparaten en toebehoren. Alleen KNMT-leden zien de advertenties en kunnen ze plaatsen.

Duurzaam opruimen of aanschaffen

Wellicht heb je tijdens de coronasluiting opgeruimd en spullen over. Het eind van het jaar is ook een goede tijd om op te ruimen, zodat er letterlijk en figuurlijk ruimte is voor de plannen voor het nieuwe jaar. Spullen die niet meer nodig zijn, maken mogelijk collega's blij. 

Ook als je de praktijk (deels) gaat moderniseren of vernieuwen, kijk dan of je (startende) collega's kunt helpen met nog goede apparaten, meubels of toebehoren.

Als je een nieuwe praktijk wilt starten vind je wellicht wat voor de inventaris via KNMT-marktplaats. Dat scheelt in de opstartkosten en het is beter om materialen nog een keer te gebruiken dan ze af te danken. Apparaten en meubels voor de tandartspraktijk kunnen lang meegaan.

Net dat specifieke ding

Het kan zijn dat je een nieuw apparaat koopt, maar dat je daarmee nog bijbehorende materialen of onderdelen over hebt die nog nieuw en prima bruikbaar zijn. Wellicht is dat van waarde voor een collega die nog wel hetzelfde apparaat gebruikt als jij had.

Hele oude materialen van bepaalde merken (in goede staat) zijn wellicht zelfs als vintage te betitelen. Dat kan extra interesse wekken bij het verkopen.

Eenvoudig plaatsen met deze tips

  • Maak een goede foto van wat je aanbiedt. Houd je telefoon of camera dwars, horizontaal dus. Dan komt het onderwerp het best in beeld, anders valt er een rand af.
  • Ga naar de marktplaats en klik rechtsboven op 'voeg advertentie toe'.
  • Vul in: titel, foto, korte omschrijving, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • Heb je iets verkocht, verwijder de advertentie zodat je geen reacties meer krijgt.

Met elk aanbod groeit de marktplaats en wordt daarmee nog beter voor zowel verkopers als kopers.

Naar KNMT-marktplaats