KNMT inventariseert initiatieven preventie jeugdmondgezondheid: laat je inspireren!

Karel Gosselink
1 minuut
jeugd-mondgezondheid
De KNMT heeft een inventarisatie gemaakt van alle – tot zover bekende – preventieve initiatieven voor de mondgezondheid van de jeugd. Het online overzicht hiervan informeert mondzorgverleners over de lopende initiatieven en dient tevens als inspiratiebron.

Tal van initiatieven voor betere mondgezondheid jeugd

In Nederland zijn er tal van initiatieven om de mondgezondheid van de jeugd te verbeteren. Bekende voorbeelden zijn Hou je mond gezond, Gigagaaf en Toothcamp. Minder bekend zijn Tandje Extra, Schalkwijk zet de tanden erin en Trammelant in Tandenland. En er zijn er meer!

Overzicht met 26 initiatieven op KNMT-site

De KNMT heeft na inventarisatie een overzicht gemaakt van alle – tot zover bekende - preventieve initiatieven voor een betere mondgezondheid voor de jeugd. Dit overzicht is in te zien op www.knmt.nl/jeugd. Het gaat om preventieve initiatieven, waarbij onder meer GGD’en, zorgverzekeraars en particuliere initiatiefnemers zijn betrokken. In het huidige overzicht staan in totaal 26 initiatieven. Het betreft 5 initiatieven ‘met een landelijke uitstraling’, 18 regionale/lokale initiatieven en 3 lokale/regionale overlegstructuren voor de jeugdmondzorg.

Inspiratiebron voor mondzorgverleners

Het doel van het overzicht is om de beroepsgroep te informeren over de lopende preventieve initiatieven voor de jeugd en dient tevens als inspiratiebron voor mondzorgverleners om zich in te zetten voor de jeugdmondgezondheid.

Nieuwe initiatieven kun je melden

Het gaat om een dynamisch overzicht dat actueel wordt gehouden en aangevuld kan worden. Ontbrekende of nieuwe initiatieven kunnen worden gemeld bij de KNMT: jeugd@knmt.nl

Naar het overzicht van de initiatieven preventie jeugdmondgezondheid