facebook

KNMT benoemt 2 nieuwe bestuursleden

Karel Gosselink
3 minuten
bestuur-knmt
De ledenraad van de KNMT heeft vrijdag 9 december Rinke Rinke Blok benoemd tot penningmeester van de vereniging en Ellemieke Hin tot bestuurslid. Zij treden per 1 januari 2023 aan.

Nieuwe bestuursleden tijdens algemene vergadering benoemd

Tijdens de Algemene Vergadering van de KNMT op vrijdag 9 december heeft de ledenraad 2 nieuwe bestuursleden benoemd. Het gaat om Rinke Rinke Blok (rechts op foto) die is benoemd tot penningmeester en om Ellemieke Hin (2e van links) die bestuurslid wordt. Hieronder stellen zij zich voor.

Aftredende bestuursleden

De huidige bestuursleden Richard Suy, Richard Kohsiek en Wilfred Kniese treden op 1 januari 2023 af.

 

Rinke Rinke Blok (38), per 1 januari 2023 penningmeester KNMT

“Ik woon en werk in Den Haag. Daar heb ik een groepspraktijk met 2 tandartsen, een aantal preventieassistenten, een mondhygiënist en een tandprotheticus. We hebben 5 behandelkamers. Mijn eigen focus in de praktijk ligt vooral op het maken van uitgebreide behandelplannen en restauraties, soms ondersteund met orthodontie. Verder heb ik veel interesse in de digitale kant van het vak. In de praktijk hebben we een mondscanner en een 3d-printer.

Ik ben jarenlang penningmeester geweest van de regio Zuid-Holland Midden van de KNMT. Daarnaast ben ik een tijdje voorzitter geweest van de spoedgevallendienst in Den Haag. De laatste jaren was ik lid van de ledenraad van de KNMT namens de praktijkhouders uit de regio Zuid-Holland Midden. Ik heb het altijd leuk gevonden om in dit soort commissies en besturen te zitten. Het penningmeesterschap van de KNMT zie ik dan ook als een mooie vervolgstap na de jaren in de ledenraad.

Als bestuurslid wil ik me in gaan zetten voor een betere samenwerking tussen de ledenraad en het bestuur. Daar zijn al grote stappen in gezet en ik hoop dat nu vanaf de kant van het bestuur verder te verbeteren. Verder ben ik erg geïnteresseerd in ICT. Op dit gebied valt nog een hoop te ontzorgen en meer werkgemak en plezier te realiseren voor tandartsen. Uiteraard ga ik me ook inzetten voor een goede besteding van alle middelen in de vereniging.”

Ellemieke Hin (44), per 1 januari 2023 bestuurslid KNMT

“In 2005 ben ik als tandarts afgestudeerd aan ACTA. Daarna heb ik in diverse soorten praktijken gewerkt als algemeen practicus. Van 2009 tot 2012 heb ik aan ACTA de postdoctorale opleiding endodontologie gevolgd. Sinds 2012 ben ik werkzaam als tandarts-endodontoloog in mijn verwijspraktijk voor endodontologie ‘ZuiverEndo’ te Heemstede. Ik woon in Amsterdam samen met mijn partner en 2 zonen. 

Ik heb het altijd belangrijk gevonden om naast mijn werk in de praktijk maatschappelijk betrokken te zijn en me op een andere manier in te zetten voor de mondzorg. Bij de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie (NVvE) ben ik commissie- en bestuurswerk gaan doen. Zo zit ik in de congrescommissie en ben ik voorzitter van de werkgroep richtlijnen. Ook ben ik bestuurslid en voorzitter van de NVvE geweest. Verder neem ik deel aan de Richtlijn Advies Commissie (RAC) van het KIMO en was ik tot nu toe lid van de ledenraad van de KNMT.

Mijn benoeming tot KNMT-bestuurslid zie ik als een kans direct betrokken te zijn bij de KNMT. Er zijn behoorlijk wat uitdagingen in de mondzorg en in de zorg in het algemeen waaraan ik graag een bijdrage zou willen leveren. Ik hou van aanpakken en wil me er dan ook graag voor inzetten om de KNMT toekomstproof te maken en te houden. Dat geldt overigens ook voor de mondzorg. Die moet bereikbaar, betaalbaar en werkbaar blijven.”