Henk Donker en Jan Willem Vaartjes onderscheiden bij afscheid

Hans Scholten
1 minuut
Jan Willem Vaartjes (l) en Henk Donker
KNMT-bestuurders Henk Donker (rechts op de foto) en Jan Willem Vaartjes (links) zijn tijdens de laatste Algemene Vergadering waarop ze als bestuurder actief waren onderscheiden met de KNMT-penning. Donker en Vaartjes stoppen officieel met ingang van 1 januari 2022.

Henk was de laatste vijfenhalf jaar penningmeester van de KNMT. Jan Willem was vice-voorzitter sinds dit jaar en daarvoor 7 jaar voorzitter van de ANT. Er treden op 1 januari geen nieuwe bestuurders toe tot het bestuur. 

Wel volgt Richard Kohsiek Henk op in de rol van penningmeester. Daarnaast stemden de leden in met de benoeming van Hans de Vries als nieuwe voorzitter, maar die benoeming gaat pas in op het moment dat Wolter Brands het stokje aan hem overgeeft op 1 juli 2022.

De vereniging nam afscheid van Henk en Jan Willem tijdens een Algemene Vergadering die sober van karakter was vanwege het plotselinge overlijden van raadslid Michiel de Cleen eerder deze week. De voorzitter sprak kort namens de vereniging zijn medeleven uit aan diens nabestaanden. Hij noemde De Cleen ‘niet alleen een gerenommeerd tandarts-endodontoloog en betrokken raadslid maar ook een zeer amaibel mens’. Ook namen de aanwezigen een minuut stilte in acht.

Op een nog nader te bepalen moment zal de KNMT leden en relaties de gelegenheid bieden afscheid te nemen van de afzwaaiende bestuurders.

Lees de afscheidsinterviews met beide bestuurders in NT/Dentz 6/2021.