Gertjan Dicker benoemd tot erelid

Hans Scholten
1 minuut
Image
Gertjan Dicker en Hans de Vries
Dr. Gertjan Dicker is benoemd tot erelid van de KNMT. De oud-mka-chirurg kreeg de bij de eretitel behorende gouden speld en oorkonde uit handen van voorzitter Hans de Vries. Dat gebeurde tijdens het traditionele jaarlijkse diner voor ereleden en penninghouders van de vereniging.
Gertjan en Mariëtte Dicker

De Vries benadrukte de buitengewone staat van dienst van Dicker binnen de tandheelkunde en de KNMT. Hij was voorzitter van de Sectie Tandarts-specialisten, lid van het afdelingsbestuur Eindhoven, verrichtte vele werkzaamheden voor de NVMKA en is voorzitter van pensioenfonds SPT.

Hij was en is echter ook betrokken bij minder zichtbare taken. Zo stond Dicker aan de wieg van de invoering van de verenigingsvernieuwing KNMT 2.0, adviseerde het bestuur van de KNMT tijdens de fusie met de ANT en zette zich in als arbiter bij het Scheidsgerecht Gezondheidszorg en was hij lid van het College Tandheelkundig Specialismen. 

Ook zette hij een leergang 'Jonge Bestuurders' op om jonge tandartsen en tandartsspecialisten klaar te stomen voor bestuursfuncties in het vakgebied, zowel binnen als buiten de KNMT.

  • Foto: boven Gertjan Dicker (links) en Hans de Vries
  • Foto rechts: Gertjan en Mariëtte Dicker

Het 5e erelid

De KNMT telt nu 5 ereleden. Professor dr. Robert Bausch, dr. Jo Frencken, Hans ’t Hart en Henk van den Hul gingen Dicker voor.