Gerolf Bouwmeester nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Nathalie Dielissen
1 minuut
Image
Afbeelding1
Met ingang van 1 juli is Gerolf Bouwmeester de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de KNMT. Hij werd op basis van een voordracht van een selectiecommissie benoemd door de leden van de KNMT tijdens de Algemene Vergadering van de vereniging op 30 juni.

Bouwmeester (51) is momenteel werkzaam als burgemeester van de gemeente Leusden. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van het dagelijks bestuur van Stadsdeel West Amsterdam en lid van de Amsterdamse gemeenteraad. 

Met ruim 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur en in diverse nevenfuncties heeft hij een groot netwerk opgebouwd en veel expertise ontwikkeld op het vlak van besturen en leidinggeven. Doordat zijn echtgenote werkzaam is als tandarts heeft hij in de loop der jaren ook het nodige meegekregen over het vak en over de positie van de tandheelkunde in de huidige samenleving. 

Bouwmeester werd op basis van een voordracht van een selectiecommissie benoemd door de leden van de KNMT tijdens de Algemene Vergadering van de vereniging op 30 juni. Hij is de opvolger van Marion Gout-Van Sinderen, wier zittingstermijn is verstreken.