facebook

Campagne PUUR rookvrij van start. Help jij mee om patiënten te laten stoppen met roken?

Karel Gosselink
1 minuut
Image
puur-roken
De campagne PUUR rookvrij gaat eind april weer van start. Zorgprofessionals worden opgeroepen mee te werken aan deze campagne, die zich erop richt om rokers op een positieve manier aan te zetten tot stoppen met roken.

Meerjarige campagne uit het Nationaal Preventieakkoord

PUUR rookvrij is een meerjarige campagne ontwikkeld naar aanleiding van het Nationaal Preventieakkoord. Het doel is om mensen die roken te stimuleren om serieuze en effectieve stoppogingen te doen met hulp van mensen in de omgeving en zorgprofessionals. Want stoppen doe je samen en niet alleen.

Materiaalpakket om zorgprofessionals te helpen

De campagne zal zich op het grote publiek richten via onder andere radio, tv en social media. Ook zorgprofessionals wordt gevraagd mee te werken om de campagne onder de aandacht te brengen bij hun patiënten/cliënten. Zij kunnen hiervoor gebruik maken van een online materiaalpakket met gratis te downloaden en te bestellen posters, flyers en visitekaartjes om op te hangen in de praktijk of mee te geven aan de patiënt.

Ga naar het materiaalpakket PUUR rookvrij

Potentiële stoppers krijgen verschillende mogelijkheden aangeboden

Op alle materialen wordt verwezen naar de site www.puurrookvrij.nl of de stoplijn die men kan bellen. Zo worden potentiële stoppers voorzien van informatie en mogelijkheden om hen te helpen, zoals een-op-eenbegeleiding, telefonische coaching en groepstraining. Ook wordt informatie gegeven over de diverse hulpmiddelen om te stoppen met roken.