facebook

Beroepskeuzecampagne tandartsassistent van start

Hans Scholten
2 minuten
Behandeling bij de tandarts
Niet alleen aan tandartsen maar ook aan tandartsassistenten is een groot tekort. Dat leidt tot problemen in mondzorgpraktijken, en levert zo risico's op voor de continuïteit van zorg voor patiënten. Met de campagne 'Tandartsassistent, iets voor jou?' wil de KNMT scholieren en zij-instromers stimuleren om te kiezen voor een baan in de mondzorg. Doe mee door de campagne zichtbaar te maken in de praktijk of op school.

De campagne bestaat uit de website www.tandarts-assistent.nl, posters, flyers en social media-uitingen. Ook zijn er materialen beschikbaar voor op tv-schermen in de wachtkamer. 

Centraal in de campagne staat een groep tandartsassistenten die laten zien (en vertellen over) wat er zo leuk is aan het vak. 

Met de campagne willen we de belangstelling aanwakkeren voor het beroep van tandartsassistent. We richten ons speciaal op mensen die zich op een opleiding oriënteren. 

Maak de campagne zichtbaar in de praktijk

We vragen in het bijzonder de medewerking van mondzorgpraktijken: want waar kun je nu beter kennismaken met dit vak dan daar? Doe dus mee en deel de uitingen in jouw praktijk.

Ook voor opleidingsinstellingen

Ook opleidings- en onderwijsinstellingen en andere belanghebbenden nodigen we van harte uit de campagne te ondersteunen en de uitingen te gebruiken.

Doe mee met de campagne ‘Tandartsassistent, iets voor jou?’ 

Stel een stageplek beschikbaar

Om genoeg tandartsassistenten op te kunnen leiden is het essentieel dat er voldoende stageplekken zijn. Door een stage- of leerwerkplek te bieden haal je een extra medewerker in huis op wie je je vakmanschap kunt overdragen. Studenten zijn vaak erg gemotiveerd, en ze leren makkelijk en snel. Er zijn ook verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar. Tot slot leidt stagelopen vaak tot een langdurig dienstverband na de opleiding.

Stageplek tandartsassistent aanbieden