facebook

Alle informatie over mondzorg voor kwetsbare ouderen nu te vinden op vernieuwde website

Franc
2 minuten
ouderen
Ouderen en mantelzorgers zijn zich veelal bewust van het belang van dagelijkse mondverzorging en een goede mondgezondheid, maar het lukt ze minder goed hun weg te vinden bij problemen met de mondgezondheid. Om in deze informatiebehoefte te voorzien bundelt de stichting De Mond Niet Vergeten! daarom alle informatie rondom mondproblemen en mondverzorging bij kwetsbare ouderen op de vernieuwde website demondnietvergeten.nl. Een verzamelplaats van informatie, preventiemogelijkheden, video’s, instructies en ervaringsverhalen.  

Eén vindplaats voor informatie over mondzorg bij kwetsbare ouderen

Met subsidie van het ministerie van VWS verzorgde de stichting De Mond Niet Vergeten! - een gezamenlijk initiatief van de beroepsverenigingen van tandartsen (KNMT), mondhygiënisten (NVM) en tandprothetici (ONT) - in het najaar van 2021 een informatiecampagne om kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers bewust te maken van het belang van goede mondverzorging. Radiocommercials en social media wezen hen op de mogelijkheid een quickscan over hun mondgezondheid in te vullen. Als vervolg hierop is nu alle informatie over mondzorg voor kwetsbare ouderen op één plek samengebracht.

Klachten vaak niet herkend en erkend

Klachten in de mond worden niet altijd herkend en daardoor vaak niet gezien als een probleem. Symptomen worden vaak geschaard onder ‘problemen die horen bij het ouder worden’. Ouderen en mantelzorgers nemen ze daarom al snel voor lief. Een droge mond is een goed voorbeeld van zo’n niet herkende klacht. Als er niets aan een droge mond wordt gedaan, kan dit een grote gevolgen hebben voor de mondgezondheid. Een droge mond komt regelmatig voor bij ouderen, meestal veroorzaakt door het gebruik van meerdere medicijnen. De klacht bespreken met een huisarts, mondzorgverlener of apotheek opent vaak de weg naar een oplossing. Voor uiteenlopende mondgezondheidsklachten maakt de vernieuwde website duidelijk of een bezoek aan een mondzorgverlener nodig is.

De kracht van samenwerking

Ook zorgverleners uit verschillende disciplines kunnen vanaf nu terecht op de vernieuwde website. Juist bij de zorg voor kwetsbare ouderen zijn vaak meerdere zorgverleners vanuit verschillende disciplines betrokken. Het is daarbij belangrijk dat iedereen over dezelfde informatie kan beschikken. De stichting De Mond Niet Vergeten! houdt de site actueel en zorgt voor doorverwijzingen naar reeds bestaande sites met informatie. Op deze manier kunnen vragen zo goed mogelijk worden beantwoord.
 

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.