facebook

4 nieuwe gezichten in ledenraad KNMT

Franc van der Vlugt
1 minuut
Image
Ledenraad-stem-kandidaat 1
Laura Beunk, Uwe Breuch en Rogier Keur (namens de zzp-tandartsen) en Matheus Basta (namens de studenten Tandheelkunde) zijn gekozen voor de ledenraad door middel van onlangs gehouden verkiezingen, waarbij KNMT-leden hun stem konden uitbrengen. Tijdens de komende Algemene Vergadering op 8 december worden deze 4 nieuwe leden van de raad verwelkomd.

Nieuw gekozen leden

De benoemingen van Rogier, Laura en Uwe zijn per direct ingegaan. De ledenraad bestaat hierdoor in plaats van 24 leden uit 27 leden. In totaal deden 7 kandidaten een gooi naar deze 3 nieuwe zetels.

Matheus Basta, student te Amsterdam, vervangt met ingang van 1 januari 2024 Ayça Siner, student te Nijmegen, die momenteel de stem van de studenten in de ledenraad vertolkt. In totaal waren er 4 kandidaten voor deze zetel.

Over de ledenraad

De uit 27 tandartsen en tandartsspecialisten bestaande ledenraad vormt het hart van de Algemene Vergadering (AV), het hoogste inspraakorgaan van de vereniging. 4 keer per jaar komen leden, de ledenraad en het bestuur bijeen om de koers van de KNMT te bespreken. De AV besluit over de begroting, de jaarrekening en de jaar- en beleidsplannen.