2 nieuwe gezichten in ledenraad KNMT

Franc van der Vlugt
2 minuten
Image
Ledenraad-stem-kandidaat
De ledenraad van de KNMT heeft er 2 nieuwe leden bijgekregen: Michiel Allessie namens de gedifferentieerde tandartsen en Erwin Verwer namens de praktijkhouders van regio Zuid-Holland Midden. Beiden zijn zonder verkiezing gekozen, omdat zij de enige kandidaten in hun kiesgroep waren.

Nieuw gekozen leden

De 2 nieuwe ledenraadsleden die op de Algemene Vergadering van 21 april aanstaande voor het eerst aanwezig zullen zijn, stellen zich hieronder graag voor: 

Motivatie Erwin Verwer:
Graag bepaal ik als ledenraadslid van de regio Zuid-Holland Midden mede de koers van de KNMT. Ik ben praktijkeigenaar in Leidschendam. Als ledenraadslid zal ik er voor zorgdragen dat elke collega meetelt en dat elke opmerking van de leden serieus wordt genomen. Bij mijn collega's sta ik bekend als serieus, ambitieus en ondernemend. Door mijn opleiding als Hoofdvisiteur van de KNMT en Vertrouwens Contact Persoon NOC.NSF heb ik geleerd goed te luisteren en daarnaast heb ik bestuurlijke ervaring in de sportwereld. Mijn missie is de KNMT veel beter te positioneren in het huidige politieke landschap, te streven naar meer opleidingsplaatsen en de tarieven te verhogen.

Motivatie Michiel Allessie:
Ik ben een enthousiaste ondernemende collega met passie voor de slaaptandheelkunde en heb meer dan 20 jaar ervaring. Ben eigenaar van een verwijspraktijk voor MRA's, goed op de hoogte van de hedendaagse uitdagingen waar een gedifferentieerd tandarts mee wordt geconfronteerd. Ik verwacht met mijn huidige ervaring en kennis de belangen van gedifferentieerde tandartsen goed onder de aandacht te kunnen brengen, altijd persoonlijk bereikbaar voor overleg of luisterend oor.

De 2 nieuwe leden vervangen respectievelijk de vertrekkende raadsleden Ellemieke Hin en Rinke Rinke Blok, die sinds januari 2023 toegetreden zijn tot het bestuur van de KNMT.

Herkozen: Faust de Kleijn

De eerste termijn van Faust de Kleijn namens de praktijkhouders in de regio Gelderland Centraal was alweer verstreken. Daar er zich geen tegenkandidaten hebben gemeld, is Faust de Kleijn zonder verkiezing herkozen. 

Verkiezingen tandarts-specialist en praktijkhouder Limburg

Voor de kiesgroepen tandarts-specialist en praktijkhouder Limburg hebben zich meerdere kandidaten beschikbaar gesteld, waardoor er binnen deze kiesgroepen begin maart verkiezingen plaats zullen vinden. 

Over de ledenraad

De uit 24 raadsleden bestaande ledenraad vormt het hart van de Algemene Vergadering (AV), het hoogste inspraakorgaan van de vereniging. 4 keer per jaar komen leden, de ledenraad en het bestuur bijeen om de koers van de KNMT te bespreken. De AV besluit onder andere over de begroting, de jaarrekening en de jaar- en beleidsplannen.