facebook

Toezicht op de mondzorg | masterclass

Als we het over de inspectie hebben, dan denk je meestal gelijk aan de Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Zij kan onaangekondigd bij je op de stoep staan. De aanleiding van dit onverwachte bezoek kan een melding zijn, maar het kan ook gaan om risico gestuurd toezicht. Tijdens deze masterclass leggen we je uit wat je rechten en plichten zijn bij een bezoek van de IGJ.

De IGJ is niet de enige instantie die toezicht houdt en handhaaft. In de mondzorgpraktijk heb je namelijk ook te maken met regels rondom arbo, milieu en radiologie. Aan de hand van concrete casussen leggen we je uit hoe je je op een bezoek kunt voorbereiden en leer je welke aandachtspunten voor jou belangrijk zijn. 

Onderwerpen

In deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Een stukje wet- en regelgeving 
  • Overheidsinstanties die toezicht houden
  • Vormen van toezicht
  • Rechten en plichten van de mondzorgverlener
  • Voorbereiden op een bezoek van de inspectie

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor mondzorgprofessionals en praktijkmanagers die willen weten met welke toezichthouders ze te maken hebben en willen leren welke aandachtspunten voor hen belangrijk zijn. 

Deze masterclass is onderdeel van de reeks trainingen op het gebied van gezondheidsrecht.

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze masterclass zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
ONLINE 27-06-2023 19:00 / 22:00 €145,- /€225,- Inschrijven
Cursusleider

Joan van der Ven, hoofd Juridische Zaken en jurist gezondheidsrecht bij de KNMT. Naast haar in- en externe adviesrol doceert Joan aan alle 3 de opleidingen Tandheelkunde. Daarnaast is ze (co)auteur van veel artikelen over mondzorg en gezondheidsrecht. Het overdragen van kennis en het op die manier leden helpen  bij de duiding van wet- en regelgeving is iets wat Joan dagelijks doet. Zoals ze zelf zegt: ik kan ‘t niet leuker maken, wel makkelijker!

Maaike de With, beleidsadviseur opleiding en professionalisering bij de KNMT, trainer (Nobtra gecertificeerd) en coach. Maaike heeft jarenlange ervaring binnen de mondzorg. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de praktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen. Binnen de KNMT Academy zijn haar cursussen Praktijk op orde en Aantoonbaar Kwaliteitsbeleid een begrip. 

vergrootglas
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370