facebook

RI&E op orde in een halve dag | cursus

Het staat misschien al even op je to do-lijst, maar je schuift de klus steeds voor je uit. Of je bent wel begonnen, maar liep tegen zaken aan die je uit moest zoeken en hebt het daarna niet meer opgepakt. Maar misschien ben je gewoon praktisch ingesteld en denk je: 'ik wil de RI&E voor mijn praktijk zo snel en efficiënt mogelijk geregeld hebben'. Wat je drijfveer ook is, deze cursus biedt precies wat je nodig hebt: de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) op orde brengen in slechts een halve dag. 

Aanpak

 • Je vult samen met de Arbo-expert jouw RI&E in en je maakt het plan van aanpak. Ben je lid van de KNMT dan krijg je gratis toegang tot het Arbo Management Systeem (AMS); de nieuwe RI&E-tool. Niet-leden betalen € 599 per jaar*.
 • Daarnaast is er aandacht voor de risico’s die spelen in verband met veilig en gezond werk in de tandartsenpraktijk. Denk daarbij aan werkdruk, omgang met gevaarlijke stoffen, ergonomie van de werkplek, zwangerschap en risico’s.
 • Na afloop beoordeelt de (externe) deskundige de rapportage en ontvang je een verklaring (toetsingsbrief). Met deze verklaring voldoet de rapportage aan de wettelijke eisen. Praktijken met meer dan 25 medewerkers hoeven de RI&E dan ook niet meer te laten toetsen door een arbo-deskundige en besparen daarmee circa € 1.000.
 • Klaar in een halve dag!

Na deze cursus

 • Weet je waar de verbeterpunten zitten op het vlak van veiligheid en gezondheid van medewerkers.
 • Raak je zelf inhoudelijk betrokken bij de onderwerpen van een veilige en gezonde praktijk.
 • Werk je na het uitvoeren van het plan van aanpak in een veiliger en gezondere werkomgeving met voor preventie van risico’s bij het werk.
 • Kun je gewoon je vragen blijven stellen aan de cursusleiders.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen, praktijkmanager (of wie dan ook uit het team) die zich bezighoudt met de uitvoering van de RI&E.

* Nog geen lid van de KNMT? Dan loop je een hoop ledenvoordeel mis. Meld je aan als KNMT lid en profiteer direct van alle voordelen!

Bijzonderheden

 • Deelnamekosten KNMT-leden: € 595
 • Deelnamekosten niet-leden: € 795
 • Aan deze cursus zijn 3,5 KRT-punt toegekend
Inschrijven
22-03-2024 13:00 - 17:00 KNMT Utrecht Inschrijven
22-11-2024 13:00 - 17:00 KNMT Utrecht Inschrijven

Vanaf 12.15 uur ben je van harte welkom om mee te eten van het broodjesbuffet. Je kunt je hiervoor inschrijven tijdens het aanmelden.  

Komt de cursusdatum jou niet uit?

Heb je interesse in deze cursus maar past de datum niet in je agenda? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn.

Gegevens en voorkeuren achterlaten

Cursusleider

Tamara Onos is arbeidshygiënist (Universiteit Wageningen) en hoger veiligheidskundige (PHOV). Ze werkt voornamelijk op branche-niveau aan onderzoeken gevaarlijke stoffen, branche RI&E’s en arbocatalogi. Daarnaast schrijft ze over het vakgebied.

Theo-Jan Heesen werkt sinds 2005 als zelfstandig adviseur. Daarvoor werkte hij 15 jaar bij diverse organisaties: als programmamanager bij het opleidings- & ontwikkelingsfonds voor zorg en welzijn, als leidinggevende bij een commercieel adviesbureau en als adviseur bij de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft. Theo-Jan volgde een milieutechnische opleiding aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

Risico
Beoordeling
8,3
Het was prettig dat ik kon overleggen over mijn specifieke praktijksituatie
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370