Leidinggeven aan een team | cursus

Inhoud cursus

Heb je ook wel eens het gevoel dat leidinggeven aan een team je niet altijd makkelijk afgaat? Of dat je merkt dat er onderlinge strubbelingen zijn, maar dat je niet weet hoe je dit kunt oplossen? Leer hoe je situaties in de praktijk kunt benaderen én ombuigen, zodat je je kunt blijven focussen op jouw doelen. Zo werk je plezierig samen en haal je het beste naar boven in het team wat de praktijk ten goede komt.

Deze interactieve training heeft zowel een theoretische als een praktische invulling. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen, knelpunten uit de dagelijkse praktijk voor te leggen. Dit kun je doen door voorafgaand aan de training een praktijkcasus in te dienen die tijdens de training geanonimiseerd behandeld wordt. Zo ontdek je tijdens deze avond hoe je, met behoud van eigen authenticiteit, in staat bent om met meer plezier jouw functie en rol efficiënter in kunt zetten waardoor je praktijk nog beter zal functioneren.

Na deze training:

 • Ben je in staat om feedback te geven en te ontvangen
 • Heb je inzicht op de factoren die leiden tot geïnspireerd samenwerken in het team en ben je in staat hier verandering in te brengen.
 • Kun je omgaan met weerstand
 • Weet je wat  je kunt doen bij roddel en kliekvorming
 • Kun je overweg met conflicten
 • Weet je hoe  je een gesprek met een medewerker kunt voorbereiden
 • Kun je een zinvol en constructief gesprek voeren met een medewerker
 • Kun je aan de slag met antwoorden op concrete vragen uit jouw eigen praktijksituatie

De werkwijze in de training is afwisselend, interactief, informatief en opbouwend. De training geeft nieuwe inzichten en speelt in op praktijksituaties. Ook is er, afhankelijk van het aantal deelnemers, in meer of in mindere mate, ruimte om in te gaan op individuele casuïstiek, zodat je na de training direct aan de slag kunt met inzichten voor jouw eigen praktijk.

Voor wie?

De training is bedoeld voor (leidinggevende) tandartsen en praktijkmanagers in een tandartsenpraktijk. Je kunt ook samen komen, dan kun je direct tijdens de trainingen afspraken maken over de rolverdeling en wie waar de volgende dag mee aan de slag gaat. Afhankelijk van de groepsgrootte (max 12 deelnemers) is er in meer of in mindere mate ruimte voor interactie en het uitwerken van ingebrachte praktijkvoorbeelden.

Bijzonderheden

 • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
 • Deelnamekosten niet-leden: € 225
 • Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
24-09-2024 19:00 - 22:00 ONLINE Inschrijven

De cursus zal online gegeven worden middels Zoom. Hiervoor krijg je voorafgaand aan de cursus de gebruiksgegevens toegestuurd. 

Komt de cursusdatum jou niet uit?

Heb je interesse in deze cursus maar past de datum niet in je agenda? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn.

Gegevens en voorkeuren achterlaten

Cursusleider

Charlotte van den Wall Bake is coach/trainer en heeft ook enkele boeken op haar naam staan o.a. 'Communicatie in de tandartspraktijk'. Al tientallen jaren begeleidt zij mens en teams bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij heeft een achtergrond als HR-adviseur en manager. Haar aanpak is gericht op persoonlijk inzicht en vaardigheden in combinatie met samenwerken (ook bij weerstand en veranderingen) en communicatie, denk aan adviesvaardigheden, beïnvloedingsstijlen, effect van gedrag en leiderschap. Charlotte handelt op basis van kennis, ervaring en vanuit haar gevoel.

Charlotte
teamoverleg
Beoordeling
8,4
Charlotte is een inspirerende spreker die de toehoorders actief betrekt in het verhaal.
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370