Financieel inzicht: weet waarover je praat | cursus

Als je niet uit de ‘financiële wereld’ komt, zijn financiële overzichten niet makkelijk te doorgronden. Zo kan je winst maken, maar toch een negatieve kasstroom hebben. Daarnaast moet je ook maar kaas gegeten hebben van de jargon in het overzicht: debet, credit, rentabiliteit, solvabiliteit, voorzieningen, liquiditeit, eigen vermogen, duizelt het al…?
 
Als ondernemende tandarts streef je natuurlijk naar een financieel gezonde onderneming. Maar je wilt ook kunnen sturen op zogenaamde financiële parameters. Dat kan alleen als je weet waarover je praat. Met de cursus Financieel inzicht: weet waarover je praat leer je hoe je aan de hand van de resultatenrekening, het kasstroomoverzicht en de balans beslissingen kan nemen over:
  • Investeringen
  • Financiering
  • Operationele vraagstukken
Daarnaast krijg je ook de kans om individuele issues 1 op 1 met Richard te bespreken. 
 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor praktijkhouders, zzp’ers en praktijkmanagers die meer inzicht willen hebben in de financiële parameters en een stevigere gesprekspartner van hun financieel adviseur willen zijn.
 

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze cursus zijn 2,5 KRT-punt toegekend
Weet jij al waarover je praat of wil je na deze cursus weten hoe je jouw kennis over cijfers effectief kan inzetten? Volg dan de cursus Financieel inzicht: sturen op cijfers.
Inschrijven
11-09-2024 19:00 - 22:00 ONLINE Inschrijven

De cursus zal online gegeven worden middels Zoom. Hiervoor krijg je voorafgaand aan de cursus de gebruiksgegevens toegestuurd. 

Komt de cursusdatum jou niet uit?

Heb je interesse in deze cursus maar past de datum niet in je agenda? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn.

Gegevens en voorkeuren achterlaten

Cursusleider

Richard Take is adviseur op het gebied van bedrijfswaarderingen/ financiering en betrokken bij het waarderen van met name niet beursgenoteerde ondernemingen. Richard zoekt in zijn trainingen altijd de mix van ‘empirische aanleiding, theoretische onderbouwing en praktische toepassing’. Deelnemers aan zijn trainingen zijn altijd lovend over zijn aanpak.

Financieel inzicht
Beoordeling
9,0
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370