Financieel inzicht: sturen op cijfers | cursus

Je weet wat de cijfers uit de resultatenrekening, de balans en het kasstroomoverzicht betekenen. Maar hoe kan je nu sturen op deze cijfers? Hoe realiseer je een winstgevende, rendabele en solvabele onderneming? Dat leer je in de cursus Financieel inzicht: sturen op cijfers.
 
In 2 dagdelen leer je:
  • Een investering onderbouwen: is een extra stoel verstandig, kopen of huren enzovoorts.
  • De optimale financiering herkennen en realiseren: eigen vermogen, vreemd vermogen, off balance enzovoorts.
  • Operationele financiële KPI’s ontwikkelingen.
  • Sturen op rentabiliteit: omzet, marge, kostenefficiency, capaciteitsbenutting en werkkapitaalbeheer.
Daarnaast krijg je ook de kans om individuele issues 1 op 1 met Richard te bespreken.
 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor praktijkhouders, zzp’ers en praktijkmanagers die willen weten hoe ze de belangrijkste KPI’s kunnen vertalen naar hun eigen situatie en als een ware ‘financieel manager’ vanuit financieel perspectief (nog) beter willen kunnen sturen.
 

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 275
  • Deelnamekosten niet-leden: € 375
  • Aan deze cursus zijn 5 KRT-punten toegekend
Ontbreekt het je nog aan basiskennis en wil je eerst meer inzicht in wat jouw financiële cijfers eigenlijk zeggen? Volg dan eerst de cursus Financieel inzicht: weet waarover je praat. 
 
LET OP: Deze cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op woensdag 20 november, de tweede bijeenkomst is op woensdag 27 november. Als je je aanmeldt voor de cursus sta je automatisch ook aangemeld voor de 2e cursusbijeenkomst.  
Inschrijven
20-11-2024 19:00 - 22:00 ONLINE Inschrijven

Komt de cursusdatum jou niet uit?

Heb je interesse in deze cursus maar past de datum niet in je agenda? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn.

Gegevens en voorkeuren achterlaten

Cursusleider

Richard Take is adviseur op het gebied van bedrijfswaarderingen/ financiering en betrokken bij het waarderen van met name niet beursgenoteerde ondernemingen. Richard zoekt in zijn trainingen altijd de mix van ‘empirische aanleiding, theoretische onderbouwing en praktische toepassing’. Deelnemers aan zijn trainingen zijn vrijwel altijd lovend over zijn aanpak.

Sturen koers roer
Beoordeling
9,0
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370