Ergonomie in de praktijk | cursus

Inhoud cursus

Ervaar je grote vermoeidheid of spanning na een lange werkdag? Heb je klachten, pijn of ongemak die jouw werkplezier beïnvloeden? Vraag je je wel eens af hoe de komende 10 jaar eruit zien als dit aanhoudt? Fysieke klachten komen veelvuldig voor bij mondzorgverleners. 65% van de mondzorgverleners heeft arbeidsgerelateerde klachten en het is de voornaamste reden om vervroegd te stoppen met werken.

Vaak worden fysieke klachten en ongemakken geaccepteerd - het hoort erbij. Gelukkig is dat niet waar, gezond en comfortabel werken kan je leren. Amber Denekamp is gespecialiseerd in dentale ergonomie. Ze geeft praktisch advies over een gezonde en dynamische werkhouding, de invloed van de plaatsing van de patiënt, het hanteren van de instrumenten en four handed dentistry.

Je ervaart zelf wat het effect van een gespannen houding is, en waarom dit van invloed is op je prestatie en welzijn. We oefenen tijdens de workshop met het hanteren van handinstrumenten, en bespreken de meest voorkomende obstakels. Tijdens deze workshop zit je dus niet stil! We gaan ervaren, doen en bespreken, zodat je de tips en adviezen de volgende dag meteen in de praktijk kan brengen.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor mondzorgverleners en hun team die op een praktische manier willen leren hoe ze klachtenvrij en comfortabel kunnen werken. Want comfortabel werken leidt tot minder verzuim, een hogere productiviteit en minder vermoeidheid.

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
14-11-2024 19:00 - 22:00 KNMT Utrecht Inschrijven

Incompany training

Deze cursus bieden wij ook incompany aan. Heb je interesse in een training bij jou in de praktijk? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, dan nemen wij contact met je op.

Ik wil meer weten over de incompany training

Cursusleider

Amber Denekamp is MSc, Ergonoom/Registerarbeidsdeskundige. Amber geeft trainingen aan mondzorgverleners en doet ergonomische onderzoeken zowel preventief als bij uitval en verzuim.

Lees meer over:
Rugpijn
Beoordeling
8,5
Weer een reminder dat ergonomie belangrijk is en dat ik er meer aandacht aan moet geven.
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370