Campagne tandartsassistent

Er is in Nederland een groot gebrek aan tandartsassistenten. Dat leidt tot problemen in mondzorgpraktijken, en levert zo risico's op voor de continuïteit van zorg voor patiënten. Met de campagne 'Tandartsassistent, iets voor jou?' wil de KNMT scholieren en zij-instromers stimuleren om te kiezen voor een baan in de mondzorg. Doe mee door de campagne zichtbaar te maken in de praktijk of op school.
Tandartsassistenten

Over de campagne

De campagne bestaat uit de website www.tandarts-assistent.nl, posters, flyers en social media-uitingen. Je vindt daar ook interviews met tandartsassistenten die vertellen wat ze zo leuk vinden aan het vak en welke opleiding ze gevolgd hebben. Daarmee willen we de belangstelling aanwakkeren voor het beroep van tandartsassistent. 

We richten ons speciaal op mensen die zich op een opleiding oriënteren. En vragen in het bijzonder de medewerking van mondzorgpraktijken: want waar kun je beter kennismaken met dit vak dan daar? Doe dus mee, deel de uitingen in jouw praktijk!

Ook onderwijsinstellingen en andere belanghebbenden nodigen we van harte uit de campagne te ondersteunen en de uitingen te gebruiken. 

Campagnewebsite Tandarts-assistent.nl

Posters en flyer

Om te printen en op te hangen of uit te delen:

Wil je gedrukte exemplaren ontvangen?

Bestel posters en flyers

Social media

Hier vind je visuals om te delen op Instagram. Vergeet bij je post niet een link toe te voegen naar www.tandarts-assistent.nl! En gebruik de hashtag #tandartsassistentietsvoorjou.

Like of deel deze post op Instagram of deze post op Facebook

TV in de wachtkamer

Er zijn ook dia's voor narrowcasting-systemen. Je kunt deze zelf downloaden en plaatsen, of vraag ernaar bij je aanbieder. 

Stel een stageplek beschikbaar

Om genoeg tandartsassistenten op te kunnen leiden is het essentieel dat er voldoende stageplekken zijn. Biedt jouw praktijk al een stage- of leerwerkplek? Hiermee haal je een extra medewerker in huis op wie je je vakmanschap kunt overdragen. Studenten zijn vaak erg gemotiveerd, en ze leren makkelijk en snel. Ook haal je voor de praktijk nieuwe kennis binnen en leer je nieuwe generaties werknemers als eerste kennen. Tot slot leidt stagelopen vaak tot een langdurig dienstverband na de opleiding.

Stageplek tandartsassistent aanbieden

Meer informatie

Heb je een vraag over deze campagne? Of een suggestie? Stuur dan een bericht aan communicatie@knmt.nl.

tandartsassistenten, preventieassistenten en paro-assistenten
Tandartsassistent, iets voor jou?