facebook

Weer inbraken bij mondzorgpraktijken

Anita Zijlstra
2 minuten
inbraak-alarm-politie
Wederom heeft een groep criminelen het gemunt op mondzorgpraktijken. In één week tijd is er ingebroken in Weerselo, Zwolle, Enschede en Hengelo, zo meldt de politie Oost-Nederland. De schade loopt per geval in de tienduizenden euro’s.

Dure apparatuur in trek 

In 3 van 4 gevallen werd dure apparatuur weggenomen, zoals bijvoorbeeld 3D-scanners en -printers en sinterovens. De politie roept getuigen van de inbraken op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

Tandartsen vaker slachtoffer van inbrekers 

Tandartsen worden helaas vaker slachtoffer van inbrekers. De politie heeft het vermoeden dat dit in veel gevallen verband houdt met mobiel banditisme. “Het gaat dan om bendes die internationaal opereren en in een korte periode toeslaan op meerdere plekken in een regio. De kans is dus reëel dat de apparatuur naar het buitenland wordt gebracht. De politie verneemt het graag als er toch apparatuur in Nederland wordt aangeboden”, aldus Sven Strijbosch, woordvoerder van de politie Oost-Nederland.

Tips om extra waakzaam te zijn

Eerder dit jaar werd er in samenwerking met de KNMT al gewaarschuwd voor inbrekers. Enkele tips voor praktijken:

  • Zet dure apparatuur uit het zicht 
  • Haal (als die eraan zitten) dongels uit de apparaten 
  • Controleer bij het verlaten van de praktijk of alles op slot zit en vergeet niet het alarm aan te zetten 
  • Zie je iets verdachts, neem dan direct contact op met de politie via 112

Update 5/12: De politie heeft intussen 3 verdachten aangehouden bij een poging tot inbraak in een praktijk in Enschede. Ze onderzoekt of het drietal ook bij de eerdere inbraken betrokken was.