Voorzitter Europese tandartsenvereniging CED spreekt tijdens vergadering van KNMT ledenraad

Karel Gosselink
2 minuten
Image
Img 2042
De Council of European Dentists (CED) zet zich actief in voor de belangen van het tandheelkundig beroep in de EU, aldus voorzitter Freddie Sloth-Lisbjerg. Hij gaf op 30 juni een presentatie aan de KNMT ledenraad over het werk van CED, de Europese federatie van tandartsenorganisaties.

CED-voorzitter op ons verzoek in Nederland

Op uitnodiging van KNMT-voorzitter Hans de Vries is CED-voorzitter Sloth-Lisbjerg naar Nederland gekomen om de tandartsen van de ledenraad en bij de Algemene Vergadering te informeren over het werk van de CED en het belang ervan voor tandartsen en de kwaliteit van de mondzorg in Europa.

CED voert actieve lobby bij Europese instellingen

De CED monitort en analyseert alle politieke en juridische ontwikkelingen en documenten van de EU die over tandartsen, mondzorg en mondgezondheid gaan. Op basis hiervan voert ze een actieve lobby bij Europese instellingen om zo de wettelijke en politieke belangen van tandartsen te behartigen. Uitgangspunten hierbij zijn de hoge standaarden voor mondgezondheid, tandheelkunde en mondzorg in Europa én de bescherming van de volksgezondheid.

Bezig om internationaal beleid te evalueren en visie voor de toekomst opstellen

Momenteel is het bestuur van de KNMT bezig zijn internationale beleid te evalueren en de toekomstvisie op internationale betrekkingen te bepalen. Hierbij wil het bestuur de ledenraad  betrekken, vandaar de presentatie van de CED-voorzitter aan de ledenraad en aan de Algemene Vergadering (AV).

In de ledenraadsvergadering van oktober zal het KNMT-bestuur zijn koers met betrekking tot het internationaal beleid voor 2024 presenteren. Eind 2023 nemen zij een beslissing over de visie op internationale betrekkingen en de doelstellingen.

Lees meer over de visie van de CED-voorzitter

De Council of European Dentists (CED) is de Europese federatie van tandartsenorganisaties die 340.000 tandartsen in 31 landen vertegenwoordigt.