Vacaturebank opgefrist: hulp bij zoeken nieuwe medewerkers

Webredactie
2 minuten
zoekende vrouw
Recent is de online weergave van de vacatures in de Vacaturebank op KNMT.nl verbeterd en de informatie uitgebreid. Zo krijgen kandidaten voor een baan snel inzicht in de vacature en de praktijk. Het overzicht van vacatures op Mijn KNMT is aangepast en daarmee beheer je als praktijkhouder op 1 plek alle vacatures.

Vacatureweergave overzichtelijker voor zoekers

De weergave van de vacatures is verbeterd en de informatie uitgebreid. Bovenaan elke vacature staan de kerngegevens, zoals functie, uren en werkgebied. Direct daaronder de gegevens over de tijd/periode van de vacature. Deze weergave geeft baanzoekers snel inzicht in de vacature en de praktijk.

De praktijkinformatie staat overzichtelijk aan de rechterkant, net als de contactinformatie voor de vacature. Bij het plaatsen is het handig om te controleren of de praktijk- en contactgegevens kloppen.

Het overzicht van vacatures op Mijn KNMT is aangepast, zodat op 1 plek alle vacatures - per praktijk weergegeven - beheerd kunnen worden. Waar eerder tandartsen alleen de 'eigen' vacatures konden zien en beheren en niet die van anderen, kunnen nu collega's uit dezelfde praktijk alle vacatures van die praktijk beheren en bewerken. Kies daarvoor de praktijk tijdens het plaatsen van de vacature, anders is de vacature niet gekoppeld aan de praktijk en niet voor anderen beschikbaar.

Start tijdig met zoeken naar nieuwe medewerkers

Onderzoek van de KNMT in 2021 liet zien dat een tijd kan duren voor een vacature vervuld is, gemiddeld staat een vacature 3 tot 4 maanden open.

Wervingstijd tandartspraktijken met 1 of meer vacatures de afgelopen 2 jaar, n=90 (bron: KNMT onderzoek)

tandartsassistent/preventieassistent gemiddeld 11 weken
tandarts(medewerker) gemiddeld 16 weken
mondhygiënist gemiddeld 17 weken

Een vacature staat nu 2 maanden online en gaat dan automatisch offline. Als deze nog niet is vervuld, is het wellicht na deze 2 maanden een goed moment om te kijken of de de vacature nog beter en aantrekkelijker kan en deze opnieuw (als nieuw) te plaatsen. Tip: trek de aandacht met een duidelijke en wat langere titel van je vacature.

Plaats een vacature