Update: Dental car DHIN overgedragen aan Oekraïne

Karel Gosselink
2 minuten
Image
Dental car aankomst 2
De dental car van DHIN die op 17 augustus richting Oekraïne is vertrokken, is vorige week overgedragen aan de Oekraïense stichting die de bus gaat beheren. De mobiele praktijk zou aanvankelijk gaan rijden in de regio Cherson, maar dit is veranderd in de aangrenzende regio Mykolaiv.

KNMT ook sponsor van de dental car

De Dental Car is een initiatief van DHIN en kostte 40.000 euro (excl. btw). Dit geld is met enkele sponsoren – waaronder de KNMT – bijeengebracht. Het gaat om een tweedehandswagen die is geleverd door Van Venrooy uit Oss, gespecialiseerd in mobiele tandartspraktijken en tevens een van de sponsoren. De vrijwilligers van DHIN hebben alle tandheelkundige apparatuur in de wagen gecheckt en het tandheelkundig kleingoed aangevuld met onder meer vulmateriaal en extractietangen.

Hulp aan mensen in moeilijk bereikbare gebieden

De dental car kwam op 19 augustus aan in Oekraïne en werd op 6 september overgedragen aan de Oekraïense stichting die de bus gaat beheren. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de bus in de regio Cherson zou gaan rijden, maar dat is nu de aangrenzende regio Mykolaiv. De overdracht vond plaats in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur en een vertegenwoordiger van de Nederlandse stichting LifeLine Ukraine, die humanitaire hulp biedt aan mensen in moeilijk te bereiken gebieden.

Grote behoefte aan extractietangen

DHIN ondersteunt projecten in lage inkomenslanden, onder meer door het leveren van tandheelkundig materiaal. Tandartsen kunnen instrumenten en apparatuur inleveren bij DHIN, die de spullen opknapt, zodat die elders weer gebruikt kunnen worden. De behoefte aan extractietangen is overigens groot. Mondzorgverleners en andere geïnteresseerden kunnen donateur worden van DHIN. Meer informatie is te vinden op www.dhin.nl