facebook

Pak duurzaamheid aan met je hele team!

Karel Gosselink
2 minuten
team-duurzaamheid
Als je je praktijk wilt verduurzamen, dan kan je team hierbij een belangrijke én leuke rol spelen. Door het samen op een positieve en ludieke manier aan te pakken, worden je medewerkers de motor van verduurzaming. Hoe krijg je dit voor elkaar?

Benoem duurzaamheidsambassadeurs in je praktijk

Hoe zorg je er nu voor dat je team warm gaat lopen voor duurzaamheid? Benoem allereerst een aantal medewerkers als ambassadeurs om de duurzaamheidskar in je praktijk te trekken. Voeg daarnaast het thema duurzaamheid toe aan het reguliere werkoverleg. Dan kun je met elkaar bespreken wat je allemaal kunt doen om bijvoorbeeld minder energie te verbruiken, beter afval te scheiden en het gebruik van de fiets te bevorderen.

Organiseer ludieke duurzaamheidsacties met je team

Een idee is ook om samen met je team ludieke acties te organiseren. Denk aan een actie om met z’n allen zo min mogelijk restafval te veroorzaken of een wedstrijd – natuurlijk met een mooie prijs voor de winnaar - waarbij medewerkers ideeën kunnen insturen om energie te besparen. Je zou ook een fiets-challenge kunnen organiseren, waarbij het team een week lang alleen met de fiets naar het werk gaat. En vergeet niet om samen het behaalde resultaat te vieren.

Bekijk het e-boek Duurzame Mondzorgpraktijk met je smartphone

Om ideeën op te doen om te verduurzamen is het verder handig om het e-boek Duurzame Mondzorgpraktijk te gebruiken, dat boordevol tips en adviezen staat. Dit is meteen op je smartphone in te zien via de onderstaande QR-code. Geef je medewerkers toegang tot het e-boek en betrek ze zo bij de verduurzaming.

QR-duurzaamheidsboek

Lees het artikel over duurzaamheid in NT/Dentz van oktober

In het artikel ‘Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk. Hoe pak je het eigenlijk aan?’ in NT/Dentz van oktober staan enkele adviezen om te verduurzamen. Onder meer lees je hierin quick wins om snel energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Ga naar het e-boek Duurzame Mondzorgpraktijk

 

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.