Pak duurzaamheid aan met je hele team!

Karel Gosselink
2 minuten
team-duurzaamheid
Als je je praktijk wilt verduurzamen, dan kan je team hierbij een belangrijke én leuke rol spelen. Door het samen op een positieve en ludieke manier aan te pakken, worden je medewerkers de motor van verduurzaming. Hoe krijg je dit voor elkaar?

Benoem duurzaamheidsambassadeurs in je praktijk

Hoe zorg je er nu voor dat je team warm gaat lopen voor duurzaamheid? Benoem allereerst een aantal medewerkers als ambassadeurs om de duurzaamheidskar in je praktijk te trekken. Voeg daarnaast het thema duurzaamheid toe aan het reguliere werkoverleg. Dan kun je met elkaar bespreken wat je allemaal kunt doen om bijvoorbeeld minder energie te verbruiken, beter afval te scheiden en het gebruik van de fiets te bevorderen.

Organiseer ludieke duurzaamheidsacties met je team

Een idee is ook om samen met je team ludieke acties te organiseren. Denk aan een actie om met z’n allen zo min mogelijk restafval te veroorzaken of een wedstrijd – natuurlijk met een mooie prijs voor de winnaar - waarbij medewerkers ideeën kunnen insturen om energie te besparen. Je zou ook een fiets-challenge kunnen organiseren, waarbij het team een week lang alleen met de fiets naar het werk gaat. En vergeet niet om samen het behaalde resultaat te vieren.

Bekijk het e-boek Duurzame Mondzorgpraktijk met je smartphone

Om ideeën op te doen om te verduurzamen is het verder handig om het e-boek Duurzame Mondzorgpraktijk te gebruiken, dat boordevol tips en adviezen staat. Dit is meteen op je smartphone in te zien via de onderstaande QR-code. Geef je medewerkers toegang tot het e-boek en betrek ze zo bij de verduurzaming.

QR-duurzaamheidsboek

Lees het artikel over duurzaamheid in NT/Dentz van oktober

In het artikel ‘Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk. Hoe pak je het eigenlijk aan?’ in NT/Dentz van oktober staan enkele adviezen om te verduurzamen. Onder meer lees je hierin quick wins om snel energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Ga naar het e-boek Duurzame Mondzorgpraktijk