facebook

Nieuwe tips om energie te besparen in het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk

Karel Gosselink
2 minuten
Image
duurzaam-eboek2
Het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk heeft recentelijk een update gekregen. Het is aangevuld met tips op het gebied van energiebesparing en isolatie. Bekijk de nieuwe versie en ontdek wat je allemaal kunt doen om je praktijk duurzamer te maken.

Meer adviezen over energiebesparing, isolatie, ventilatie en verwarming en koeling

In de vernieuwde versie van het e-boek zijn de hoofdstukken Quick wins, Renovatie & Onderhoud en Nieuwbouw aangevuld met adviezen over onder meer energiebesparing, isolatie, ventilatie en verwarming en koeling.

4 tips voor minder tocht via de entree en brievenbus

Een van aangevulde adviezen om snel energie te besparen is om tocht die via de entree en brievenbus de praktijk binnenkomt te verminderen. Dit kan met deze 4 tips:

  1. Plaats een tochtborstel in de brievenbus om de tocht te verminderen of vervang de brievenbus door een duurzame brievenbus, zoals de Homebox. 
  2. Gebruik de tochtsluis zoals die is bedoeld: binnendeur gaat pas open als buitendeur dicht is.
  3. Plaats een HR-luchtgordijn. Deze schakelt automatisch aan en uit bij het openen en sluiten van de deur. Dit bespaart – over het algemeen gezien - energie als de deur meer dan 15 minuten per uur open is.
  4. Plaats een deurdranger zodat de buitendeur sluit na elke klant die binnenkomt. Dit houdt in de zomer de warme lucht buiten en in de winter de koude lucht buiten.

Naar het vernieuwde e-boek Duurzame mondzorgpraktijk

E-boek is uitgave van KNMT in samenwerking met stichting Stimular

Het e-boek Duurzame mondzorgpraktijk, dat afgelopen juli werd gelanceerd, is een praktijkwijzer voor verduurzaming van de mondzorgpraktijk. Het is een uitgave van de KNMT en kwam tot stand in samenwerking met stichting Stimular. Het wordt onderschreven door de NVM mondhygiënisten en de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

Meer inspiratie opdoen over duurzame mondzorg