facebook

Nieuw: (online!) masterclasses gezondheidsrecht

Mariska de Beijer
2 minuten
Image
samenwerkende mondzorgverleners
Je hebt er tijdens je opleiding (ooit) alles over geleerd en hebt er nu dagelijks in de praktijk mee te maken: gezondheidsrecht. Maar hoe zit het nou eigenlijk ook alweer? Om je geheugen op te frissen, organiseert de KNMT Academy een reeks (online) masterclasses over bekende thema’s binnen het gezondheidsrecht. Welke masterclass(es) volg jij?

We hebben veel vragen ontvangen of de masterclasses ook online te volgen zijn in plaats van op locatie in Utrecht. Waar mogelijk hebben we daarom de masterclasses omgezet naar online.

Over het algemeen gaat je tandartshart niet direct harder kloppen van het thema gezondheidsrecht. Toch heb je er in de dagelijkse praktijk veel mee te maken. Het helpt je om de zaken in de praktijk en voor je patiënt goed te regelen. En daar sta je natuurlijk voor. Maar wet- en regelgeving verandert ook regelmatig. Iets wat je ‘vroeger’ hebt geleerd, kan daardoor inmiddels achterhaald zijn.

Verdiepen in gezondheidsrecht pas als er iets speelt

Nadenken over gezondheidsrecht doe je vaak pas als er iets gebeurt dat een negatief gevolg heeft. Denk aan gedoe over een rekening, ontevredenheid over een behaald behandelresultaat of als je te maken krijgt met agressieve patiënt waar je het liefst afscheid van neemt. Niet gek dus dat je je dan pas opnieuw verdiept in de materie en wilt weten wat jouw rechten en plichten zijn. En die van de patiënt. 

Praktische onderwerpen om je geheugen op te frissen

Onze (juridische) experts praten je in 1 avond helemaal bij over een specifiek onderwerp. Ze gebruiken herkenbare praktijksituaties en benoemen veelvoorkomende valkuilen. Daardoor weet jij waar je op moet letten en kan je hetgeen je geleerd hebt de volgende dag gelijk in de praktijk brengen. De onderwerpen van de masterclasses zijn:

Voor mondzorgverleners en praktijkmanagers

Deze masterclasses zijn interessant voor mondzorgverleners en praktijkmanagers die bewust stil willen staan bij de verschillende aspecten van gezondheidsrecht. Je kan de masterclasses los volgen, maar ook als reeks. Of verdeel de thema’s en bijeenkomsten binnen je team en maak van gezondheidsrecht een praktijkproject.

Profiteer van aantrekkelijk ledentarief

Er is tijdens de (online) masterclasses voldoende ruimte om vragen te stellen en praktijksituaties in te brengen. Ben je lid van de KNMT? Dan profiteer van je aantrekkelijk ledentarief. Per masterclass verdien je 3 KRT-punten. 

Naar de masterclasses