Nieuw: IQual-module Duurzame mondzorg

Mariska de Beijer
2 minuten
Image
wereldbol op handen
Als tandarts(specialist) kan je er niet meer omheen: duurzaam werken. Maar waar start je en wat zijn de quick wins? Gelukkig weet je samen meer dan alleen. Daarom hebben we een korte module over duurzame mondzorg ontwikkeld. Aan de hand van 8 opdrachten spar je met collega’s over het thema duurzaamheid en wissel je tips en kennis uit.

Steeds meer mensen in de mondzorg willen duurzamer werken: er valt een hoop te doen om gebouwen, apparatuur en praktijkvoering te vergroenen. Je kunt bijvoorbeeld energie besparen, overgaan op duurzame energiebronnen, vervoersbewegingen beperken, slimmer omgaan met wegwerpspullen en je afval onder de loep nemen. 

Onderzoeken waar je kunt verbeteren

De wens om te verduurzamen is dus groot. Maar waar begin je? En hoe voorkom je dat je zelf het wiel uitvindt? Om je te inspireren en te helpen om met verduurzamen aan de slag te gaan, hebben we een korte IQual-module ontwikkeld. Samen met je collega’s onderzoek je hoe je zelf duurzamer kunt werken en wat je binnen de praktijk kunt verbeteren.

Kennis en tips delen

De korte module Duurzame mondzorg zorgt voor een avondvullend programma, waarin je kennis en tips deelt én ontvangt. Zo raak je geïnspireerd om te werken zonder onnodig gebruik van natuurlijke hulpbronnen en leer je hoe je het milieu minder belast. Na het doorlopen van dit korte programma:

  • heb je voor jezelf geformuleerd wat duurzaamheid voor jou betekent;
  • heb je een overzicht van maatregelen die je kunt nemen;
  • heb je een stappenplan voor quick wins en grotere maatregelen gemaakt.

Wat is IQual?

IQual is een door de KNMT gefaciliteerde intercollegiale vorm van overleg. Samen met collega's werk je aan interessante en actuele thema's binnen de mondzorg. IQual houdt je scherp, verruimt je blik en zorgt er zo voor dat je verder kijkt dan de praktijk waar je werkt. Daardoor zijn de bijeenkomsten van jouw IQual-groep niet alleen gezellig, maar ook nog eens heel inspirerend en leerzaam. IQual levert je KRT-punten op en biedt je ook de mogelijkheid om gratis webinars te volgen.

Deelnemen aan IQual

Wil je ook deelnemen aan IQual? Dat kan! Je kunt je op 2 manieren aanmelden:

  • je meldt je individueel aan. Wij checken dan welke groep(en) er in jouw regio op zoek zijn naar nieuwe deelnemers. Daarna brengen we je in contact met de facilitator van die groep(en) om kennis te maken;
  • je wilt samen met een aantal collega’s een nieuwe studiegroep starten en je meldt je aan als groep.

Kennismakingsaanbod

Ben je wel lid van de KNMT, maar nog geen IQual-deelnemer? Dan hebben we een mooi kennismakingsaanbod voor je. Want als je je nu aanmeldt, krijg je toegang tot de nieuwe module Duurzame mondzorg en betaal je de rest van 2023 geen deelnamekosten voor IQual.

Meer informatie over IQual en aanmelden