Mirjam Bijnsdorp interim-directeur KNMT

Franc van der Vlugt
1 minuut
Image
M.a. bijnsdorp
In verband met het vertrek van Erik Markus als directeur van de KNMT per 1 oktober a.s. is het bestuur van de KNMT op zoek gegaan naar een interim-directeur die op korte termijn de functie van directeur zou kunnen waarnemen. Inmiddels is die gevonden in de persoon van Mirjam Bijnsdorp.

Mirjam Bijnsdorp is een ervaren interim-directeur en (programma)manager. Van origine heeft zij een bedrijfskundige achtergrond. Ze begon haar loopbaan in de accountancy en werkte bij ING. Als interim-directeur trad zij vervolgens onder meer aan bij de Nationale Politie, een GGZ-instelling en een aantal mbo-instellingen. Door de jaren heen heeft ze zich gespecialiseerd in HRM, organisatieontwikkeling en veranderkunde. 

Mirjam Bijnsdorp bezit het vermogen om in korte tijd het vertrouwen van stakeholders en medewerkers te winnen en resultaten te boeken. Daarbij hanteert zij een open en participatieve manier van werken. Ze kijkt naar de harde én de zachte kant van organisaties en verbindt die. Mirjam Bijnsdorp is strategisch en doelgericht en ook een ervaren procesbegeleider en (team)coach.

Op grond van bovenstaande ervaringen en eigenschappen ziet het bestuur Mirjam Bijnsdorp als bij uitstek gekwalificeerd voor de opdracht die haar bij de KNMT wordt meegegeven: stabiliteit waarborgen en tegelijkertijd leidinggeven aan doorontwikkeling van de organisatie en het creëren van nieuw perspectief. 

Mirjam Bijnsdorp treedt in september aan als interim-directeur en zal door directeur Erik Markus worden ingewerkt. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat in de loop van 2024 de werving van een vaste directeur gestart wordt.