facebook

KNMT reageert op facings-spijtoptant Donny Roelvink

Profile picture for user h.scholten@knmt.nl
Hans
Scholten
2 minuten
Pijn in de mond
Reality-ster Donny Roelvink heeft spijt van zijn facings en riep deze week zijn volgers op zo'n ingreep nooit te doen zonder een tandarts te raadplegen. De KNMT mocht bij monde van vice-voorzitter Jan Willem Vaartjes reageren in diverse media.

De 23-jarige Roelvink liet vorig jaar zijn tanden omslijpen en van hagelwitte kronen voorzien in Turkije. Als gevolg van die behandeling kreeg hij recent te maken met allerlei complicaties. 

Geholpen in Barendrecht

Donny kwam op advies van zijn broer Dave terecht bij tandartspraktijk Carnisse in Barendrecht. Het team onder leiding van tandarts Wim van der Torre heeft hem geholpen de problemen in zijn mond weer de baas te worden. Roelvink heeft daarna in een uitgebreide post op Instagram zijn volgers gewaarschuwd om een ingreep als de zijne nooit te doen zonder overleg met een tandarts. 

"Knap dat hij dit durft te delen met zijn volgers"

De KNMT reageerde bij monde van vice-voorzitter Jan Willem Vaartjes in diverse media op de oproep van de influencer. Toen Roelvink de facings vorig jaar net had gekregen, waarschuwde Vaartjes hem al in het tv-programma Op1 dat hij de kans liep tot 15% van zijn tanden zou afsterven door de behandeling die hij in Turkije heeft ondergaan. Hij heeft waardering voor de ‘biecht’ van Roelvink: "Het is heel knap van hem dat hij dit doet. En dat hij dit heeft durven delen met zijn volgers."

Excessen hier voorkomen met kwaliteitskader

Vaartjes legt in de media uit dat Roelvink niet goed is voorgelicht en dat er onnodig veel weefsel bij hem is weggeslepen.  Om excessen zoals die van Roelvink in Nederland te voorkomen, heeft de KNMT het kwaliteitskader cosmetische mondzorg vastgesteld. Daarin staan de voorwaarden die gesteld worden aan cosmetische behandelingen. Belangrijk onderdeel ervan is dat patiënten dusdanig geïnformeerd worden door hun tandarts dat ze altijd een afgewogen beslissing kunnen nemen. 

cosmetische tandheelkunde
facings

Recent nieuws