Jeugdpreventiecampagne in het hele land opgepikt

Karel Gosselink
1 minuut
Image
campagne-jeugd5
De KNMT-campagne 'De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!' is inmiddels al door veel mondzorgzorgpraktijken en instellingen voor jeugdgezondheidszorg in het land opgepikt. Doe jij ook mee met je praktijk?

Doel campagne: tandartsbezoek en zelfzorg bevorderen

Op 30 mei lanceerde de KNMT de campagne 'De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!' met onder meer als doel het bevorderen van het preventief tandartsbezoek van kinderen tot 18 jaar en een betere zelfzorg van het kindergebit. Bij NT/Dentz in mei was de campagneposter bijgevoegd, instellingen voor jeugdgezondheidszorg (GGD en JGZ) kregen hem toegestuurd.

Meerdere prakijken en instellingen doen mee aan campagne

Daarnaast zijn via de toolkit op de KNMT-site diverse andere middelen – waaronder banners voor websites en slides voor wachtkamerschermen - beschikbaar gesteld. Inmiddels hebben diverse mondzorgpraktijken en instellingen voor jeugdgezondheidszorg in den lande de campagnemiddelen gebruikt om de campagneboodschap onder de aandacht te brengen bij ouders met kinderen van 0 tot en met 4 jaar.

Al veel extra posters besteld bij KNMT

Dat de campagne door velen wordt omarmd, blijkt mede uit het grote aantal extra posters dat de afgelopen periode bij de KNMT is besteld. Zo’n 220 mondzorgpraktijken en instellingen voor jeugdgezondheidszorg bestelden meerdere exemplaren van poster bij. Verder werd de campagnepagina met de toolkit op onze website al ruim 2.000 maal bezocht. De betreffende pagina op allesoverhetgebit.nl trok ruim 1.100 bezoekers.

Wil je ook meedoen aan de campagne? Bezoek dan de campagnepagina en/of bestel gratis posters.

Naar de campagnepagina

Bestel gratis poster(s)