Instructie elektrisch poetsen gelanceerd

Anita Zijlstra
1 minuut
Instructie elektrisch poetsen
Steeds meer mensen gebruiken een elektrische tandenborstel, maar gebruiken ze hem ook op de goede manier? Tandartsen krijgen er regelmatig vragen over van patiënten. Om hen te helpen die te beantwoorden lanceert de KNMT nu het ‘poetsrondje’, een handig hulpmiddel bij het elektrisch poetsen.

Te veel druk uitoefenen of te veel bewegingen maken; het is best even wennen, zo’n elektrische tandenborstel. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het de meest effectieve manier om zelf het gebit te reinigen. Als mondzorgverlener kun je je patiënten daarbij een handje helpen door ze te wijzen op de elektrisch-poetseninstructie ‘poetsrondje’.

Video, poster, visual en widget

De instructie is er in allerlei vormen, waaronder een animatievideo voor op tv-schermen in de wachtkamer, een poster of een visual. Wie een KNMT-praktijkwebsite heeft, kan daarnaast gemakkelijk een speciale widget op de eigen website zetten om het ‘poetsrondje’ te promoten.

Naar alle voorlichtingsmaterialen 

Voorlichting over goede mondzorg

Ook met deze boodschap wil de KNMT het belang van goede mondzorg uitdragen. Naar schatting poetst bijna driekwart van de mensen in Nederland (soms) de tanden met een elektrische tandenborstel (bron: tv-programma Kassa, 2015). Uit onderzoek blijkt dat mensen die elektrisch poetsen gezonder tandvlees hebben, minder tandbederf en langer hun tanden en kiezen behouden