facebook

Hans de Vries gestart met reeks praktijkbezoeken

Evert Berkel
1 minuut
koning hellendoorn
Vrijdag 16 september startte KNMT-voorzitter Hans de Vries in Hellendoorn met een reeks praktijkbezoeken aan leden. Hij werd bij dit eerste bezoek gastvrij ontvangen door praktijkhouder Hein Koning en zijn team.

De Vries wilde graag van Koning weten wat deze waardeert aan de KNMT, wat er in diens ogen beter kan en welke zaken Konings praktijkvoering negatief beïnvloeden.

Sterke beroepsorganisatie

De Hellendoornse tandarts antwoordde dat hij de KNMT ervaart als een sterke beroepsorganisatie die opkomt voor zijn belangen. Wel vindt hij dat de KNMT zich te hard maakt voor het invoeren van protocollen en richtlijnen. In zijn situatie – Koning heeft een solopraktijk – werken protocollen en richtlijnen soms eerder belemmerend dan dat hij er baat bij heeft. Overall merkt hij sterk dat er ook in de mondzorg een menskrachtprobleem is ontstaan. Hij prijst zich daarom gelukkig dat hij sinds kort een tandarts heeft gevonden die 2 dagen per week bij hem komt werken.

Iedere maand een praktijk bezoeken

De Vries op zijn beurt legde tijdens het bezoek onder meer uit wat de achtergrond is van de bemoeienissen van de KNMT met protocollen en richtlijnen. Ook ging hij in op het menskrachttekort. De voorzitter heeft het voornemen iedere maand minimaal 1 praktijk te bezoeken.

’s Ochtends al in Maarssen

Overigens bracht De Vries ‘s ochtends al een bezoek aan tandartspraktijk Dentiq van Rutger Hazebroek in Maarssen. Daar gaf hij uitleg aan Tweede Kamerlid Joba van den Berg (CDA) over het huidige reilen en zeilen in de mondzorg.