facebook

'Een gezond gebit is kinderspel!' nu ook in het Oekraïens

Mark Zwartkruis
2 minuten
Poster Gezond gebit is kinderspel in het Oekraïens
De 6 tips voor een gezonde kindermond uit de KNMT-campagne ‘Een gezond gebit is kinderspel!’ zijn nu ook vertaald in het Oekraïens. We zijn door de GGD benaderd met het verzoek voor een Oekraïense versie, welke zij zullen verspreiden onder Oekraïense kinderen. Ook meehelpen? Je kan de Oekraïense versie van de poster en flyer downloaden op onze campagnepagina.

Vertalingen voor een groter bereik

Om het bereik van de campagne ‘Een gezond gebit is kinderspel!’ te vergroten, was de poster met de 6 tips eerder al vertaald naar het Engels, Arabisch en Turks. Naar aanleiding van de toestroom van Oekraïense vluchtelingen is besloten de campagne nu ook naar het Oekraïens te vertalen. Je vindt alle versies op onze campagnepagina knmt.nl/kinderspel

6 tips samen opgesteld

De campagne 'Een gezond gebit is kinderspel!' is een initiatief van de KNMT om de mondgezondheid van kinderen te verbeteren. Het doel van de campagne is om zoveel mogelijk jonge ouders kennis te laten maken met een aantal basisregels voor goede zelfzorg van de mond. De 6 tips die centraal staan in de campagne zijn in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) tot stand gekomen.

Doe mee!

Download de poster of flyer, verspreid de tips via social media of laat de dia's afspelen op je wachtkamerscherm. Er is meer dan genoeg materiaal en alle beetjes helpen. Doe dus vooral mee op de manier die jou het beste bevalt. 

Campagnepagina 'Een gezond gebit is kinderspel!'