facebook

Een droom komt uit deel 4: de praktijk krijgt vorm

Evert Berkel
3 minuten
Hoofd starten
Eindelijk komt de droom van Sepand Manouchehr uit. Na jaren zzp’er te zijn geweest, begint hij zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde! En wij volgen hem; tijdens de overname, verbouwing en natuurlijk de opening van de praktijk. Na in de eerste afleveringen kennis met hem én zijn plannen te hebben gemaakt, vertelt Manouchehr ons in dit deel onder meer voor welke kleuren hij in de inrichting kiest.

Alles loopt op rolletjes. De afgelopen maand verliep de verbouwing ineens vlot. De praktijk is nu voor 65 procent af, schat Manouchehr in. Hij hoeft er niet meer elke dag langs om te kijken of alles goed verloopt: één of twee keer per week is voldoende. De rest van de tijd houdt Manouchehr zich in het oude pand bezig met de patiëntbehandeling. Die patiënten zijn stuk voor stuk benieuwd naar de nieuwe praktijk in aanbouw. Alle muren en deuren staan inmiddels en de leidingen zijn gelegd. De komende twee weken volgt de vloer: in de balie en wachtkamer is die van natuursteen, in de overige ruimten van grijs/lichtbruin pvc.

Warme kleuren bij steriel wit

Nu meer dan de helft van de praktijk klaar is, wordt het ook tijd om over thema’s, kleuren en verdere inrichting na te denken. Hiervoor heeft Manouchehr een designer in de arm genomen, met wie hij over mogelijke kleuren en thema’s heeft gebrainstormd. De knoop is nog niet doorgehakt, maar de kleuren choco-brown metallic en grijs hebben Manouchehrs voorkeur. Ook voor de secondlife stoelen, die binnenkort worden geleverd, zijn choco-brown en nachtblauw metallic favoriet. “Op die manier voegen we toch warme kleuren toe aan een verder witte, steriele omgeving. De kastjes worden namelijk hoogglans wit. Door kleur toe te voegen zorgen we voor contrast”, aldus Manouchehr.

De gekozen kleuren wil hij verder doorvoeren bij de balie en in de wachtkamer. “Een mooie balie en wachtkamer vind ik belangrijk. Het licht moet mooi zijn en het moet gezellig en schoon aanvoelen.” Manouchehr vond het niet moeilijk een keuze te maken wat de kleuren betreft. “Ik had mijn eigen visie en daar ben ik met de designer op doorgegaan. Als de kleur van de vloer is vastgelegd, beslissen we de rest.”

Zonder stress de opening tegemoet

Manouchehr is blij met de vorderingen. “Elke dag ziet het er weer anders uit.” De basis duurt nu wat langer, maar vanaf volgende week verwacht ik dat het sneller zal gaan: dan worden de plafonds, vloeren en lampen geplaatst. Daarna volgen de stoelen en kastjes.” Die zijn allemaal nieuw besteld. Uit de oude praktijk neemt hij alleen het röntgenapparaat en instrumentarium mee.

Ook de sollicitatiegesprekken voor een nieuwe balie- en tandartsassistent lopen al, daar kwamen veel reacties op. De verwachting is dat eind april tachtig tot negentig procent van de praktijk klaar is. Ruim op tijd voor de opening in de eerste week van juni. Zo kan Manouchehr zonder stress de laatste maanden in de oude praktijk overbruggen.

Tekst: Laura Jansen // beeld: Paul Lagro

Overweeg je ook een praktijk te starten? De KNMT helpt je graag op weg