Directie KNMT maakt plaats voor nieuw leiderschap

Mariska de Beijer
2 minuten
Image
Albert Jan Rijnsburger en Erik Markus
Het bestuur en de directie van de KNMT hebben bekendgemaakt dat 2 kopstukken, te weten directeur Erik Markus en plaatsvervangend directeur Albert Jan Rijnsburger, per 1 oktober de KNMT gaan verlaten.

Erik Markus

Per 1 oktober stopt Erik Markus zijn werk als directeur bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). Markus is dan precies 14 jaar werkzaam geweest bij de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland. De eerste 7 jaar als verantwoordelijke voor financiën en bedrijfsvoering en de laatste 7 jaar in de rol van directeur. Markus stelt dat het tijd is voor nieuw leiderschap binnen de organisatie. 

Markus: ‘Sinds het aantreden van het huidige bestuur op 1 januari jl. zijn we hierover serieus in overleg geweest. We hebben in goede harmonie besloten dat het nu een geschikt moment is om ruimte te maken voor een nieuwe directeur. Ik heb met heel veel plezier bij de KNMT gewerkt en we hebben samen mooie resultaten kunnen behalen. Het wordt tijd voor een andere uitdaging. Ik wil mijn kennis en jarenlange ervaring gaan inzetten op het vlak van financiën en algemeen management in de zorg. De leergang Toezicht Nieuwe Stijl voor de Zorg die ik bij Ebbinge heb gevolgd, heeft me mede hiertoe geïnspireerd.’

Het KNMT-bestuur bedankt Erik Markus voor zijn niet aflatende inzet voor de vereniging en voor zijn inspanningen voor de verbetering van de positie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. Samen met het bestuur heeft hij grote veranderingen en processen in gang gezet en gemanaged, zoals het opzetten en implementeren van KNMT 2.0 en de daarmee gepaard gaande reorganisatie van het bureau en de verhuizing naar een nieuwe locatie. Hij speelde een cruciale rol bij de vorming van de Mondzorgalliantie, die de beroepsgroep door de COVID-19 periode heeft geloodst. Deze unieke samenwerking in de mondzorg was de aanzet tot de fusie van de KNMT en de ANT.

Albert Jan Rijnsburger

Om nieuw leiderschap binnen de organisatie vrij baan te geven, is in goed overleg met Albert Jan Rijnsburger, plaatsvervangend directeur van de KNMT, besloten op 1 oktober ook afscheid van hem te nemen. Rijnsburger heeft in de afgelopen 35 jaar veel bereikt voor de beroepsgroep. Hij is intensief betrokken geweest bij veel onderhandelingen met stakeholders, heeft de beroepsgroep bij meerdere stelselwijzigingen ondersteund en diverse besturen geadviseerd bij financierings- en bekostigingsvraagstukken. Zo stond hij onder andere aan de wieg van het opzetten van NMT FenCS en maakte hij zich hard voor financiële vergoedingen tijdens de COVID-19 periode. 

Het KNMT-bestuur bedankt Albert Jan Rijnsburger voor zijn niet aflatende inzet voor de vereniging en voor zijn inspanningen voor de verbetering van de positie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen.

Meer informatie over de afscheidsreceptie van Erik Markus en Albert Jan Rijnsburger volgt snel. Binnenkort zal er meer bekend worden over het wervingsproces van hun opvolgers. De KNMT streeft ernaar dat zij per 1 oktober a.s. of zoveel eerder als mogelijk kunnen starten.