facebook

Campagne 'Tand eruit? Tand erin!' neemt hoge vlucht

Evert Berkel
2 minuten
Brenda
De poster ‘Tand eruit? Tand erin!’ hangt twee weken na de lancering van de publiekscampagne van de KNMT en NVvE niet alleen in tandartspraktijken maar ook al op scholen en sportclubs. Ook was er grootscheepse aandacht in diverse (landelijke) media.

Het begin van het schooljaar was het uitgelezen moment om speciale aandacht te vragen voor avulsie. Want het kan zo maar gebeuren dat een kind op het schoolplein, tijdens het buitenspelen of op het sportveld een tand verliest.

Korte, krachtige boodschap

Omdat ouders, verzorgers en sporttrainers niet weten wat ze moeten doen als een kind een tand uit zijn mond valt, is er gekozen voor een korte, krachtige boodschap: spoel de tand af, plaats die terug en ga in plaats van naar de spoedeisende hulp of huisarts direct naar de tandarts.

Informatie ook in wachtkamers

De poster die deze boodschap uitdraagt is naar alle KNMT-leden verstuurd met het verzoek die op te hangen in de praktijk om zo hun patiënten te attenderen op dit tandtrauma. Ook wordt de poster getoond op wachtkamerschermen.

Diaserie 'Tand eruit, tand erin' voor wachtkamer-tv (pptx)

Poster gratis te downloaden

En het werkt: op de Allesoverhetgebit.nl, de voorlichtingssite van de KNMT, wordt de gratis A3-poster veelvuldig gedownload. Ook door patiënten die ze zelf op scholen en sportclubs ophangen.

Download/print de poster (pdf)

Bestel de poster op A3-formaat

Spontane acties van tandartsen

Maar tandartsen doen meer. Zo haalde Brenda ten Have van Tand-wiel Jeugdtandverzorging bij de KNMT 60 posters op om die te verspreiden onder scholen en instellingen waarmee de Utrechtse praktijk samenwerkt.

Speciale rolbanner

Tandarts Jan-Herman Oort uit Voorhout neemt de speciaal ontworpen rolbanner mee naar de lokale hockeyclub, waar hij de sporters gaat vertellen over de drie stappen die direct ondernomen moeten worden bij avulsie om ergere schade te voorkomen en het blijvend element te kunnen behouden. 

KNMT waardeert inspanningen tandartsen

De KNMT is blij dat de landelijke campagne nu al zo goed is ontvangen en stelt alle inspanningen van de collega’s om de boodschap zo breed mogelijk uit te dragen zeer op prijs. “Wij als beroepsorganisatie zullen dit ook blijven doen, want er staan steeds weer nieuwe trainers langs de sportvelden en er komen steeds weer nieuwe ouders bij”, aldus voorzitter Wolter Brands.

Advertorial

Een compleet ergonomisch behandelconcept zonder grote en kostbare verbouwing.

E Dental Qdent stand alone behandelunit

U wilt wel een geheel compleet behandelsysteem in uw behandelkamer maar ziet op tegen een grote verbouwing? U kunt of mag in uw praktijk geen duur leidingwerk in laten frezen of u bent op zoek naar een flexibele behandeloplossing? E Dental heeft voor bijna iedere situatie een oplossing, ook wanneer het gaat om Stand-Alone werken. Neem bijvoorbeeld de complete all-in-one behandelunit van Qdent: de S-60 Stand-Alone. Een échte alleskunner die geluidsarm werkt en er ook nog eens stijlvol uit ziet. Misschien hebt u ‘m al gezien, de inmiddels veelgeprezen Qdent S-60 Stand-Alone was namelijk dé blikvanger op de afgelopen Dental Expo. De overweldigende interesse op de beurs heeft ertoe gezorgd dat Stand-Alone werken, het nieuwe werken, in nog meer praktijken is doorgevoerd. De Qdent S-60 Stand-Alone van E Dental is een echt compromisloos autonoom behandelconcept. Een concept met volledig geïntegreerde afzuigmotor, compressor, schoon- en vies watervoorziening, amalgaamafscheiding en zelfs de mogelijkheid voor een spittoon. De standaard uitvoering van de Qdent S-60 Stand-Alone is al heel compleet uitgevoerd. Mocht de deze uitvoering toch net niet helemaal aan uw wensen voldoen, de samenstelling is geheel naar eigen keuze aan te passen! De adviseurs van E Dental kunnen u hier goed in adviseren. Naast de ultieme four-handed zweep variant is deze behandelunit ook verkrijgbaar in een stijlvolle cart of hangslang uitvoering. E Dental in Alblasserdam staat bekend om hun ruime, moderne en verrassende showroom. Hier staan, naast een keur aan conventionele-, ook verschillende Stand-Alone behandelconcepten opgesteld. Mocht u geïnteresseerd zijn in één of meerdere oplossingen kunt u de showroom op afspraak tijdens de reguliere kantooruren bezoeken. Ook is de showroom iedere eerste zaterdag van de maand éxtra geopend. Bel 088 6060810 om een bezoek in te plannen en kom kennis maken met E Dental. E Dental: dé specialist in Stand-Alone werken.