Bijna afgestudeerd? Dit moet je weten!

Laura van Gool
2 minuten
Image
afstuderen
Deze zomer markeert voor een aantal studenten Tandheelkunde het einde van hun studietijd. We begrijpen dat dit een drukke en spannende periode kan zijn. Daarom hebben we enkele tips voor je verzameld om je te helpen met een vliegende start van jouw carrière als tandarts.

1. Zet je studentlidmaatschap om naar een starterslidmaatschap

Als je binnen 5 maanden na je BIG-registratie je lidmaatschap omzet naar een starterslidmaatschap profiteer je van een voordelig starterstarief en wordt de verplichte klachtenregeling geregeld. Wacht dus niet te lang en zet je lidmaatschap om.

2. Denk goed na over een relatiebeding

Een relatiebeding is optioneel, maar vaak standaard opgenomen door opdrachtgevers. Overweeg je toekomstplannen goed. Gebruik Google Maps om te zien hoeveel praktijken zich binnen de gestelde straal bevinden en of dit praktijken zijn waar je mogelijk wilt werken. In een stad is 2 kilometer al ruim, terwijl dit buiten de stad groter kan zijn. Let ook op de duur van het beding. Onderhandel om het beding zo veel mogelijk te beperken.

3. Bedenk wat jij het waard vindt om voor te werken

Praten over geld kan lastig zijn. Bedenk goed wat jij het waard vindt om voor te werken. Praat met medestudenten om een beeld te krijgen van gangbare salarissen of percentages. Zet je hoog in? Verwacht dan ook hoge verwachtingen. Zet je lager in of kom je lager uit? Spreek dan een evaluatiemoment af om je omzet en honorarium/salaris te herzien, of onderhandel opnieuw wanneer je contract afloopt.

4. Zoek een praktijk die bij je past

Zoek een praktijk die bij je past en waar je je als beginnend tandarts goed kunt ontwikkelen. Kies niet gelijk voor het grote geld, maar zorg dat je de kneepjes van het vak leert. Daar heb je namelijk je hele loopbaan plezier van. Tip: gebruik de KNMT-Vacaturebank of cv-bank om een passende praktijk te vinden.

5. Overeenkomst aangeboden gekregen? Laat ons meekijken!

Ontvang je een arbeidsovereenkomst of een overeenkomst van opdracht? Stuur deze dan naar onze Ledenservice. Wij kijken graag met je mee! Ook als je andere vragen hebt in de loop van je carrière zijn wij er voor je, je hoeft niet alles alleen te doen.

6. Vraag een gratis startersgesprek aan

Ben je bijna afgestudeerd? Dan komt er een hoop op je af. Team Ledenservice beantwoordt al je vragen in een persoonlijk én onafhankelijk startersgesprek. Zo kan jij goed voorbereid en zorgeloos aan de slag.

Aanmelden startersgesprek