Beveiligingsincident grotendeels achter de rug

Hans Scholten
1 minuut
Image
Wachtwoord op je computer
Het beveiligingsincident dat eind juli plaatsvond bij de KNMT is grotendeels opgelost. De personen van wie gegevens zijn buitgemaakt bij de aanval met gijzelsoftware zijn daarover persoonlijk geïnformeerd. Om verspreiding van deze gegevens te voorkomen, evenals schade voor onze leden, medewerkers en relaties, hebben we onder deskundige begeleiding afspraken gemaakt met de aanvallers.

Donderdag 25 juli werd de KNMT slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware. Daarbij is een deel van de gegevens op ons netwerk buitgemaakt.

Omdat het privacybelang van betrokkenen voor ons boven alles gaat, hebben we ons tot het uiterste ingespannen om te voorkomen dat deze gegevens op straat komen te liggen. Onder begeleiding van deskundigen hebben we daarom met de aanvaller afspraken gemaakt over het niet publiceren en verwijderen van de buitgemaakte gegevens. 

We hebben het incident ook gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en aangifte gedaan bij de politie.

Om te voorkomen dat we nogmaals slachtoffer worden van een cyberaanval met gijzelsoftware hebben we tegelijkertijd vergaande technische en organisatorische maatregelen genomen.

Onze dienstverlening ondervindt intussen nog beperkt hinder van de naweeën van de aanval. Je kunt daardoor nog geen betalingen via de website doen. We hopen deze laatste beperking zo snel mogelijk op te lossen.