Meldcode Kindermishandeling en huiselijk geweld | cursus

Inhoud cursus

Als je signalen van kindermishandeling of huiselijk geweld ziet, voel je je misschien in eerste instantie machteloos of onzeker. Zou het echt zo ernstig zijn? Rechtvaardigen deze signalen ingrijpen van buitenaf? Hoe kun je de band met het gezin zo veel mogelijk in stand houden, hulp organiseren en zo nodig toch ook tijdig ‘op de alarmbel drukken’ om de veiligheid van de betrokkenen te borgen? Hoe werk je hierin als team samen? 

Dat je twijfelt en dat het je bezig houdt is niet gek. Niets doen is in ieder geval geen optie. Met deze praktische cursus leer je hoe je de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld inzet.

Aan de hand van een concrete casus uit de mondzorgpraktijk ga je met elkaar aan het werk. We leggen de stappen van de Meldcode aan je uit en je leert hoe de Meldcode jou in feite ondersteunt in het maken van keuzes. Je ontwikkelt vaardigheden in signaleren en weet hoe je binnen jouw taak en functie gesprekken voert met de betrokkenen van deze zorgwekkende situatie. Ook leer je hoe je intern en extern kun samenwerken met professionals met meer expertise op dit gebied. 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor alle teamleden uit de mondzorgpraktijk die willen weten wat ze kunnen en moeten doen bij signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
13-11-2024 19:00 - 21:45 ONLINE Inschrijven

Incompany training

Deze cursus bieden wij ook incompany aan. Heb je interesse in een training bij jou in de praktijk? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, dan nemen wij contact met je op.

Ik wil meer weten over de incompany training

Cursusleider

Wilde Kastanje Training & Opleiding ondersteunt middels scholing professionals om effectieve bijdragen te leveren aan veilige thuissituaties voor iedereen. In trainingen staat gespreksvoering en samenwerking centraal. Theoretische kaders, zoals de verbeterde meldcode, worden op levendige wijze door de training verweven. Tijdens de training krijgen de deelnemers concrete handvatten met betrekking tot gespreksvoering met patiënten. Deze training is uitermate geschikt voor het hele team en/of voor de kartrekkers binnen de organisatie!

Mishandeling
Beoordeling
8,6
Wat fijn om hier met elkaar zo over na te denken en mee bezig te zijn. Het was heel interactief. Jullie lieten ieder perspectief uit de zaal in zijn waarde
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370