facebook

Agressie de baas | cursus

Een schreeuwende patiënt in de praktijk, een patiënt die aan de telefoon bedreigingen uit omdat hij direct geholpen wil worden, of een patiënt die het niet eens is met de rekening en bij binnenkomst een hoop stampij begint te maken. Je herkent deze (grensoverschrijdende) situaties vast. Het heeft zo zijn weerslag op het team en kost veel energie. Hoe creëer je ruimte in zulke situaties en zorg je ervoor dat het niet verder escaleert?  En welke toon of houding gooit juist olie op het vuur? Hoe kun je hier als team mee omgaan?  Met de cursus Agressie de baas leer je:

  • verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag herkennen
  • wat je wel en juist niet moet doen bij agressie
  • hoe je de situatie de baas blijft
  • je eigen grenzen en die van je collega's bewaken
     

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen, praktijkmanagers en teamleden die steviger in hun schoenen willen staan bij grensoverschrijdend gedrag en willen leren hoe zij de situatie de baas kunnen blijven.

Bijzonderheden

  • Deelnamekosten KNMT-leden: € 145
  • Deelnamekosten niet-leden: € 225
  • Aan deze cursus zijn 3 KRT-punten toegekend
Inschrijven
12-12-2023 19:00 - 22:00 ONLINE Inschrijven

De cursus zal online gegeven worden middels Zoom. Hiervoor krijg je voorafgaand aan de cursus de gebruiksgegevens toegestuurd. 

Komt de cursusdatum jou niet uit?

Heb je interesse in deze cursus maar past de datum niet in je agenda? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, want dan geven wij jou een seintje als de nieuwe data bekend zijn.

Gegevens en voorkeuren achterlaten

Incompany training

Deze cursus bieden wij ook incompany aan. Heb je interesse in een training bij jou in de praktijk? Laat dan je gegevens en voorkeuren achter, dan nemen wij contact met je op.

Ik wil meer weten over de incompany training

Cursusleider

Fenno Moes geeft trainingen en lezingen over het omgaan met agressie, conflicthantering en andere lastige situaties binnen de mondzorgpraktijk en komt om die reden vaak in praktijken. In het verleden trainde hij onder andere de regionale beoordelingsraden en later de regionaal bemiddelingsraden van de KNMT. 

Lees meer over:
agressie
Beoordeling
8,0
Contact

Orteliuslaan 750, 2e etage
3528 BB Utrecht
academy@knmt.nl
030 - 60 76 370