Filters

Ergonomie in de praktijk


Data & locaties

Maandag 14 oktober 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - Van der Valk Apeldoorn - Meld u hier aan
Maandag 18 november 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - BCN Amsterdam - Meld u hier aan

Een uur voorafgaand aan de cursus staat er broodbuffet klaar. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden op het inschrijfformulier.

Inhoud

Ervaart u grote vermoeidheid of spanning na een lange werkdag? Heeft u klachten, pijn of ongemak die uw werkplezier beïnvloeden? Vraagt u zich wel eens af hoe de komende 10 jaar eruit zien als dit aanhoudt?

Fysieke klachten komen veelvuldig voor bij mondzorgverleners. 65% van de tandartsen heeft arbeidsgerelateerde klachten en het is de voornaamste reden om vervroegd te stoppen met werken. Verder zorgen klachten, ongemak en pijn voor verminderd werkplezier en minder energie buiten werktijd.

In deze workshop leert u op een concrete, praktische en toegepaste manier over klachtenvrij en comfortabel werken. Dit leidt tot minder verzuim, hogere productiviteit en minder vermoeidheid.

Vaak worden fysieke klachten en ongemakken geaccepteerd - het hoort erbij. Gelukkig is dat niet waar, gezond en comfortabel werken kunt u leren. Amber Denekamp is gespecialiseerd in dentale ergonomie. Ze geeft praktisch advies over een gezonde en dynamische werkhouding, de invloed van de plaatsing van de patiënt, het hanteren van de instrumenten en four handed dentistry.
U ervaart zelf wat het effect van een gespannen houding is, en waarom dit van invloed is op uw prestatie en welzijn. We oefenen tijdens de workshop met het hanteren van handinstrumenten, en bespreken de meest voorkomende obstakels.

U zit in deze workshop dus niet stil! We gaan ervaren, doen en bespreken, zodat u de tips en adviezen de volgende dag meteen in de praktijk kan brengen.


Cursusleider

Amber Denekamp is bedrijfsoefentherapeut, ergonomisch adviseur, ergonoom MSc in opleiding en mede-eigenaar van Terzet.

Terzet is een bureau voor arbeidsgeschiktheidsvraagstukken en ergonomie. Onze kernwaardes zijn deskundigheid, kwaliteit, integriteit en een flinke dosis enthousiasme, met een open blik en reële adviezen. Amber geeft trainingen aan mondzorgverleners en doet ergonomische onderzoeken zowel preventief als bij uitval en verzuim.

Ervaringen

''Weer een reminder dat ergonomie belangrijk is en dat ik er meer aandacht aan moet geven.''

Kosten

KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van KNMT-lid

€ 50,-
€ 50,-
Niet KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van niet KNMT-lid

€ 145,-
€ 145,- 

* Medewerker uit de praktijk: praktijkmanager, mondhygiënist en preventie-, balie-, tandarts- assistent.

 

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 370