Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

Data & locaties

Dinsdag 14 mei 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - Nijmegen - Meld u hier aan
Dinsdag 24 september 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - Zwolle - Meld u hier aan
Dinsdag 1 oktober 2019 - 19.00 t/m 21.30 uur - Den Haag - Meld u hier aan
Een uur voorafgaand aan de cursus staat er broodbuffet klaar. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden op het inschrijfformulier.
 

Inhoud

De Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld is aangevuld met een afwegingskader. In 2018 zijn er een zestal bijeenkomsten geweest waarbij de wijzigingen en toevoegingen van de meldcode zijn toegelicht. Dit jaar gaan we u wat meer helpen hoe u een gesprek aan kunt gaan met de patient:

‘Kijk mee over de schouder van tandarts Ella die op zorgwekkende signalen stuit bij haar patiëntjes, de twee kinderen van mevrouw Navis...’

Interactieve Werkplaats van Wilde Kastanje Training & Opleiding over aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld met de verbeterde meldcode die vanaf 2019 is ingegaan.

Leer het gezin Navis kennen

Joy is 9 jaar en zit in groep 6. Ze houdt van slime en musically’s maken én ze heeft een broertje, Stanley, van 2 jaar oud. Moeder staat er ongewenst alleen voor en vertelt over haar dagelijks leven. De tandarts begint zich zorgen te maken. Moet je iets met wat je hoort en wat je ziet bij de kinderen? Zo ja, wat dan? Hoe dit aan te pakken? Wat kan je hierin als professional betekenen? En hoe doe je dat met de verbeterde meldcode?

Je kijkt mee over de schouder van deze professional en wordt uitgenodigd om mee te denken. Mogelijke ideeën worden getoetst, zodat meteen zichtbaar wordt wat het effect is.
Wat helpt als professional om verschil te kunnen maken? Hoe kan de verbeterde meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld je hierbij ondersteunen?

Alleen voor leden: Meer informatie over de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld. 

Cursusleider

Wilde Kastanje Training & Opleiding is gespecialiseerd in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In de trainingen staat de gespreksvoering en samenwerking centraal. De theoretische kaders zoals de verbeterde meldcode van KNMT worden op levendige wijze door de training verweven. Tijdens de training krijgen de deelnemers een aantal concrete handvatten met betrekking tot gespreksvoering met patiënten.

Ervaringen

‘Heel herkenbaar en realistisch, zo gaat het ook echt. Ik heb nu meer inzicht in wat wij als professional wel kunnen doen’
‘Nu snap ik die meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld pas goed’
‘Aangrijpend’
‘Wat fijn om hier met elkaar zo over na te denken en mee bezig te zijn. Het was heel interactief. Jullie lieten ieder perspectief uit de zaal in zijn waarde’


Kosten

KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van KNMT-lid

€ 50,-
€ 50,-
Niet KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van niet KNMT-lid

€ 145,-
€ 145,- 

* Medewerker uit de praktijk: praktijkmanager, mondhygiënist en preventie-, balie-, tandarts- assistent.

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 - 60 76 370