facebook

Themaprogramma Acute zorg

‘Het is 16.00 uur en het einde van je werkdag komt in zicht. Dan komt de assistente de behandelkamer binnen. Ze heeft een patiënt aan de telefoon die al 3 dagen last heeft van kiespijn. Je opent het patiëntendossier en ziet dat deze patiënt al 2 jaar niet op controle is geweest ...’

Met welke vragen kom je snel tot de kern van het probleem zodat je kan inschatten of deze patiënt direct geholpen moet worden?

Het is niet altijd makkelijk om in te schatten hoe snel een patiënt met een pijnklacht of trauma geholpen moet worden. Hier kan je tegen aanlopen in de dagelijkse praktijk, maar ook in de spoedgevallendienst. Met het IQual-themaprogramma Acute zorg leer je de juiste vragen te stellen en zo te bepalen of snel handelen nodig is.

Speciaal voor startende tandartsen

Het themaprogramma is speciaal opgezet voor startende tandartsen die nog niet (zo lang) zelf verantwoordelijk zijn voor acute zorg. Maar het programma is zeker ook interessant voor tandartsen die graag meer handvatten willen om goed te beoordelen of een patiënt snel gezien moet worden.

Themapakket voor IQual-groepen

IQual-leden kunnen met hun groep aan de slag met het themapakket Acute zorg.

Heb je vragen? Neem contact op met het IQual-secretariaat via IQual@knmt.nl.

IQual
bij- en nascholing
noodsituaties
spoedgevallendienst