Joan van der Ven, hoofd Juridische Zaken en jurist gezondheidsrecht bij de KNMT. Naast haar in- en externe adviesrol doceert Joan aan alle 3 de opleidingen Tandheelkunde. Daarnaast is ze (co)auteur van veel artikelen over mondzorg en gezondheidsrecht. Het overdragen van kennis en het op die manier leden helpen bij de duiding van wet- en regelgeving is iets wat Joan dagelijks doet. Zoals ze zelf zegt: ik kan ‘t niet leuker maken, wel makkelijker!
Maaike de With, beleidsadviseur opleiding en professionalisering bij de KNMT, trainer (Nobtra gecertificeerd) en coach. Maaike heeft jarenlange ervaring binnen de mondzorg. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de praktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen. Binnen de KNMT Academy zijn haar cursussen Praktijk op orde en Aantoonbaar Kwaliteitsbeleid een begrip.
Irma Leijten is expert op het gebied van slaap. Als trainer en coach heeft Irma inmiddels al heel wat mensen begeleid. Ze is gefascineerd door het fenomeen slaap. Haar opleiding aan de Sleepschool in Londen, mindfulness en het ACT-model hebben geleid tot verrassende inzichten in slapen en de oorzaken van slapeloosheid. Die inzichten gebruikt ze in training en coaching om heel Nederland aan de gezonde slaap te krijgen. Haar aanpak kenmerkt zich door humor, doortastendheid en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.
Geert van de Ven is een ervaren trainer/materiaalontwikkelaar NT2 en moedertaal NT1. Hij is vertrouwd met heel diverse doelgroepen binnen het veld: van (vluchteling-)journalisten en (tand)artsen tot en met rechercheurs, kenniswerkers, advocaten en ambassadeurs. Bij materiaalontwikkeling toont hij zich eenzelfde nieuwsgierige bronnenonderzoeker als bij het schrijven van artikelen en blogs over zijn vakgebied. Als trainer, professioneel coach en materiaalontwikkelaar werkt hij vanuit eenzelfde visie: in communicatief taalonderwijs gaat het om meer dan de vaste patronen. Inventiviteit en inlevingsvermogen zijn onmisbare competenties in interacties die zelden 'volgens het boekje' verlopen.
Petra Roël studeerde Toegepaste taalwetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na haar studie werkte zij jarenlang op deze universiteit als docent Nederlands voor anderstaligen, docententrainer en toetsdeskundige. Zij werkte als docent Nederlands in Indonesië en op Saba (Caribisch Nederland) en werkt sinds 2019 weer in Nederland. Zij heeft zich gespecialiseerd in medische communicatie als docent NT2 en trainingsacteur. Daarnaast is zij docententrainer, maakt zij lesmateriaal en ontwikkelt zij toetsmateriaal.
Richard Take is adviseur op het gebied van bedrijfswaarderingen/ financiering en betrokken bij het waarderen van met name niet beursgenoteerde ondernemingen. Richard zoekt in zijn trainingen altijd de mix van ‘empirische aanleiding, theoretische onderbouwing en praktische toepassing’. Deelnemers aan zijn trainingen zijn altijd lovend over zijn aanpak.
Charlotte van den Wall Bake is coach/trainer en heeft ook enkele boeken op haar naam staan o.a. 'Communicatie in de tandartspraktijk'. Al tientallen jaren begeleidt zij mens en teams bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij heeft een achtergrond als HR-adviseur en manager. Haar aanpak is gericht op persoonlijk inzicht en vaardigheden in combinatie met samenwerken (ook bij weerstand en veranderingen) en communicatie, denk aan adviesvaardigheden, beïnvloedingsstijlen, effect van gedrag en leiderschap. Charlotte handelt op basis van kennis, ervaring en vanuit haar gevoel.
Wilde Kastanje Training & Opleiding ondersteunt middels scholing professionals om effectieve bijdragen te leveren aan veilige thuissituaties voor iedereen. In trainingen staat gespreksvoering en samenwerking centraal. Theoretische kaders, zoals de verbeterde meldcode, worden op levendige wijze door de training verweven. Tijdens de training krijgen de deelnemers concrete handvatten met betrekking tot gespreksvoering met patiënten. Deze training is uitermate geschikt voor het hele team en/of voor de kartrekkers binnen de organisatie!
Annick van der Staay is trainer/coach en mediator. Zij heeft jarenlange ervaring in de zorgsector met het ontwikkelen en versterken van teams voor praktijkhouders en praktijkmanagers met hun teams. Deelnemers ervaren haar werkwijze en trainingsprogramma’s als ontspannen, doel- en oplossingsgericht en gevarieerd.
Alexander Tolmeijer studeerde tandheelkunde en rechten. Naast praktiserend tandarts is hij ondernemer en oprichter van onder andere Medisch Ondernemen en was hij penningmeester/vice voorzitter van de KNMT. Daarnaast schreef hij diverse boeken. Momenteel geeft hij naast deze training ook de training 'Rendement van jouw praktijk' binnen de KNMT Academy en heeft hij onder andere zitting in de werkgroep E-Health van de Europese tandartsenorganisatie CED.
Annick van der Staay is trainer/coach en mediator. Zij heeft jarenlange ervaring in de zorgsector met het ontwikkelen en versterken van leiderschapsvaardigheden voor praktijkhouders en praktijkmanagers. Deelnemers ervaren haar werkwijze en trainingsprogramma’s als ontspannen, doel- en oplossingsgericht en gevarieerd. Tijdens de training “een goed functioneringsgesprek werkt voor 2!” worden structuur en concrete handvaten voor functioneringsgesprekken aangereikt en wordt ingespeeld op praktijksituaties van de deelnemers. De training is een mooie ervaring waarbij de deelnemers praktische tips en plezier ervaren!
Amber Denekamp is MSc, Ergonoom/Registerarbeidsdeskundige. Amber geeft trainingen aan mondzorgverleners en doet ergonomische onderzoeken zowel preventief als bij uitval en verzuim.
De cursus wordt gegeven door Frits Stünkel van Van Helder Accountancy. Als accountant-administratieconsulent adviseert hij diverse cliënten op het gebied van accountancy, belastingadvies en financiële planning. Frits is op 1 januari 2009 samen met Menno Rolloos en Richard Mastwijk met Van Helder gestart.
Ina Giesen geeft lezingen en trainingen aan maatschappen/vakgroepen binnen de zorg op het gebied van samenwerking & communicatie. Ze sluit aan bij vraagstukken, geeft constructieve feedback en heldere handvatten. Ze staat bekend om haar enthousiasme en pragmatiek.
Om u de mogelijkheid te geven tot het op peil houden van uw kennis zijn wij een samenwerking aangegaan met een van de zes instanties die in Nederland erkend zijn om het diploma toezichthoudend medewerker stralingsbescherming af te geven, namelijk NRG te Petten (NH). NRG is een internationaal opererende nucleaire dienstverlener. In Nederland is NRG de autoriteit op het gebied van integrale stralingsbescherming. De onderneming werkt voor en met partners in de gezondheidszorg, de industrie, wetenschap en overheden. Zij zullen de opfriscursus voor ons verzorgen.
De cursus wordt gegeven door Michel Koster of Freek Bakker namens NRG.
Eerst als röntgenlaborant, vervolgens als junior stralingsdeskundige en uiteindelijk als fulltime stralingsdeskundige van het UMC Utrecht weet Michel Koster als geen ander hoe het is om op een veilige en verantwoorde manier met straling te werken en welke verplichtingen daar aan verbonden zijn. Na eerder al stralingsdeskundigheidsniveau 4A te hebben behaald, behaalde Michel in 2002 zijn stralingsdeskundigheidsniveau 3 en in 2017 de opleiding tot algemeen coördinerend deskundige in de stralingsbescherming (voorheen niveau 2).
Als stralingsdeskundige van het UMC Utrecht hield hij toezicht op het naleven van de kernenergiewet en het veilig omgaan met straling, interne vergunningen, was verantwoordelijk voor het beheer en de afvoer van het radioactief afval, maakte risicoanalyses en gaf voorlichting en instructie over stralingshygiëne in de praktijk aan beroepsgroepen van bedrijfsbrandweer tot cardioloog. In 2013 heeft hij de overstap gemaakt naar NRG, waar hij als trainer/consultant aan de slag is gegaan en hij les geeft op de verschillende stralingsdeskundigheidsopleidingen die NRG aanbiedt. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van e-learning ter ondersteuning van deze opleidingen.
Freek heeft in 2008 zijn diploma stralingsdeskundigheid niveau 3 gehaald als onderdeel van de Masteropleiding Biomedische Technologie.
Als fysisch-technisch medewerker was Freek verbonden aan het Radboud in Nijmegen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de apparatuur in de borstkankerscreening. Ook gaf hij bijscholingscursussen stralingshygiëne aan alle MBB’ers van de borstkankerscreening. Daarna was hij als Fysicus werkzaam in het Radiotherapeutisch Centrum van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, Suriname. Het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit in de behandeling van kanker waren belangrijke thema’s. Ook hier heeft Freek les gegeven aan studenten en laboranten.
Momenteel werkt Freek als docent/consultant voor NRG. Hij brengt een uitgebreide ervaring mee als het gaat om (kwaliteits-) metingen aan röntgenapparatuur en het overbrengen van kennis. Freek kan vanuit technisch en praktisch oogpunt toelichting geven op de te behandelen stof van deze opfriscursus.
Om u de mogelijkheid te geven tot het op peil houden van uw kennis zijn wij een samenwerking aangegaan met een van de zes instanties die in Nederland erkend zijn om het diploma toezichthoudend medewerker stralingsbescherming af te geven, namelijk NRG te Petten (NH). NRG is een internationaal opererende nucleaire dienstverlener. In Nederland is NRG de autoriteit op het gebied van integrale stralingsbescherming. De onderneming werkt voor en met partners in de gezondheidszorg, de industrie, wetenschap en overheden. Zij zullen de opfriscursus voor ons verzorgen.
De cursus wordt gegeven door Michel Koster of Freek Bakker namens NRG.
Eerst als röntgenlaborant, vervolgens als junior stralingsdeskundige en uiteindelijk als fulltime stralingsdeskundige van het UMC Utrecht weet Michel Koster als geen ander hoe het is om op een veilige en verantwoorde manier met straling te werken en welke verplichtingen daar aan verbonden zijn. Na eerder al stralingsdeskundigheidsniveau 4A te hebben behaald, behaalde Michel in 2002 zijn stralingsdeskundigheidsniveau 3 en in 2017 de opleiding tot algemeen coördinerend deskundige in de stralingsbescherming (voorheen niveau 2).
Als stralingsdeskundige van het UMC Utrecht hield hij toezicht op het naleven van de kernenergiewet en het veilig omgaan met straling, interne vergunningen, was verantwoordelijk voor het beheer en de afvoer van het radioactief afval, maakte risicoanalyses en gaf voorlichting en instructie over stralingshygiëne in de praktijk aan beroepsgroepen van bedrijfsbrandweer tot cardioloog. In 2013 heeft hij de overstap gemaakt naar NRG, waar hij als trainer/consultant aan de slag is gegaan en hij les geeft op de verschillende stralingsdeskundigheidsopleidingen die NRG aanbiedt. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van e-learning ter ondersteuning van deze opleidingen.
Freek heeft in 2008 zijn diploma stralingsdeskundigheid niveau 3 gehaald als onderdeel van de Masteropleiding Biomedische Technologie.
Als fysisch-technisch medewerker was Freek verbonden aan het Radboud in Nijmegen. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de apparatuur in de borstkankerscreening. Ook gaf hij bijscholingscursussen stralingshygiëne aan alle MBB’ers van de borstkankerscreening. Daarna was hij als Fysicus werkzaam in het Radiotherapeutisch Centrum van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo, Suriname. Het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit in de behandeling van kanker waren belangrijke thema’s. Ook hier heeft Freek les gegeven aan studenten en laboranten.
Momenteel werkt Freek als docent/consultant voor NRG. Hij brengt een uitgebreide ervaring mee als het gaat om (kwaliteits-) metingen aan röntgenapparatuur en het overbrengen van kennis. Freek kan vanuit technisch en praktisch oogpunt toelichting geven op de te behandelen stof van deze opfriscursus.
Maaike de With, senior beleidsadviseur opleiding en professionalisering bij de KNMT, trainer en coach, heeft jarenlange ervaring binnen de tandheelkunde. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij, als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de tandartspraktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen.
Charlotte van den Wall Bake is coach/trainer en heeft ook enkele boeken op haar naam staan o.a. 'Communicatie in de tandartspraktijk'. Al tientallen jaren begeleidt zij mens en teams bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij heeft een achtergrond als HR-adviseur en manager. Haar aanpak is gericht op persoonlijk inzicht en vaardigheden in combinatie met samenwerken (ook bij weerstand en veranderingen) en communicatie, denk aan adviesvaardigheden, beïnvloedingsstijlen, effect van gedrag en leiderschap. Charlotte handelt op basis van kennis, ervaring en vanuit haar gevoel.
Fenno Moes geeft trainingen en lezingen over het omgaan met agressie, conflicthantering en andere lastige situaties binnen de mondzorgpraktijk en komt om die reden vaak in praktijken. In het verleden trainde hij onder andere de regionale beoordelingsraden en later de regionaal bemiddelingsraden van de KNMT.
Tamara Onos is arbeidshygiënist (Universiteit Wageningen) en hoger veiligheidskundige (PHOV). Ze werkt voornamelijk op branche-niveau aan onderzoeken gevaarlijke stoffen, branche RI&E’s en arbocatalogi. Daarnaast schrijft ze over het vakgebied.
Theo-Jan Heesen werkt sinds 2005 als zelfstandig adviseur. Daarvoor werkte hij 15 jaar bij diverse organisaties: als programmamanager bij het opleidings- & ontwikkelingsfonds voor zorg en welzijn, als leidinggevende bij een commercieel adviesbureau en als adviseur bij de Universiteit van Amsterdam en de TU Delft. Theo-Jan volgde een milieutechnische opleiding aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.
Ina Giesen geeft lezingen en trainingen aan maatschappen/vakgroepen binnen de zorg op het gebied van samenwerking & communicatie. Ze sluit aan bij vraagstukken, geeft constructieve feedback en heldere handvatten. Ze staat bekend om haar enthousiasme en pragmatiek.
Ina Giesen geeft lezingen en trainingen aan maatschappen/vakgroepen binnen de zorg op het gebied van samenwerking & communicatie. Ze sluit aan bij vraagstukken, geeft constructieve feedback en heldere handvatten. Ze staat bekend om haar enthousiasme en pragmatiek.
Richard Take is adviseur op het gebied van bedrijfswaarderingen/ financiering en betrokken bij het waarderen van met name niet beursgenoteerde ondernemingen. Richard zoekt in zijn trainingen altijd de mix van ‘empirische aanleiding, theoretische onderbouwing en praktische toepassing’. Deelnemers aan zijn trainingen zijn vrijwel altijd lovend over zijn aanpak.
Esther van Bilsen omarmt de uitspraak “een lach is gratis en zoveel waard”. Het is de start voor een prettig contact, een verhelderend gesprek en een solide patiëntrelatie. Na jarenlang zelf werkzaam te zijn geweest in de hospitality branche traint zij nu met veel plezier mensen bij hun volgende stap in hospitality en klantvriendelijke & professionele communicatie. Esther geeft deze training samen met een trainersacteur om de dagelijkse praktijksituaties tot leven te laten komen.
Maaike de With, senior beleidsadviseur opleiding en professionalisering bij de KNMT, trainer en coach, heeft jarenlange ervaring binnen de tandheelkunde. Adviseren en trainen van teams, onder andere op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving, dat is wat zij, als adviseur kwaliteit & beleid, met veel enthousiasme jarenlang binnen tandartspraktijken heeft gedaan. Zij weet als geen ander wat er speelt binnen de tandartspraktijk en weet precies te benoemen waar de uitdagingen liggen.
Wil van der Sanden houdt zich sinds 1998 (onderzoeksmatig) bezig met aspecten van kwaliteit van mondzorg, in het bijzonder praktijkrichtlijnen. Hij schreef daar in 2003 een proefschrift over en participeert in diverse deskundigheidsbevorderende commissies en organisaties. Daarnaast werkt hij parttime aan Radboudumc en in de algemene praktijk. Naast het verzorgen van lezingen, publiceert hij regelmatig over richtlijnen en over tandheelkundig onderwijs.
Wil van der Sanden houdt zich sinds 1998 (onderzoeksmatig) bezig met aspecten van kwaliteit van mondzorg, in het bijzonder praktijkrichtlijnen. Hij schreef daar in 2003 een proefschrift over en participeert in diverse deskundigheidsbevorderende commissies en organisaties. Daarnaast werkt hij parttime aan Radboudumc en in de algemene praktijk. Naast het verzorgen van lezingen, publiceert hij regelmatig over richtlijnen en over tandheelkundig onderwijs.
Wil van der Sanden houdt zich sinds 1998 (onderzoeksmatig) bezig met aspecten van kwaliteit van mondzorg, in het bijzonder praktijkrichtlijnen. Hij schreef daar in 2003 een proefschrift over en participeert in diverse deskundigheidsbevorderende commissies en organisaties. Daarnaast werkt hij parttime aan Radboudumc en in de algemene praktijk. Naast het verzorgen van lezingen, publiceert hij regelmatig over richtlijnen en over tandheelkundig onderwijs.
Wil van der Sanden houdt zich sinds 1998 (onderzoeksmatig) bezig met aspecten van kwaliteit van mondzorg, in het bijzonder praktijkrichtlijnen. Hij schreef daar in 2003 een proefschrift over en participeert in diverse deskundigheidsbevorderende commissies en organisaties. Daarnaast werkt hij parttime aan Radboudumc en in de algemene praktijk. Naast het verzorgen van lezingen, publiceert hij regelmatig over richtlijnen en over tandheelkundig onderwijs.
Stijn van Merendonk is expert in Motivational Interviewing en lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). In zijn workshops houdt Stijn zijn publiek een spiegel voor. Zijn motto? "Gemotiveerde patiënten? Dat heb je zelf in de hand!." Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing, in diverse zorgsettings en bij verschillende patiëntengroepen, is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie van gedragsverandering en de dagelijkse praktijk.
Charlotte van den Wall Bake is coach/trainer en heeft ook enkele boeken op haar naam staan. Al tientallen jaren begeleidt zij mens en teams bij persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij heeft een achtergrond als HR-adviseur en manager. Haar aanpak is gericht op persoonlijk inzicht en vaardigheden in combinatie met samenwerken (ook bij weerstand en veranderingen) en communicatie, denk aan adviesvaardigheden, beïnvloedingsstijlen, effect van gedrag en leiderschap. Charlotte handelt op basis van kennis, ervaring en vanuit haar gevoel.
Huub Pennock is gespecialiseerd in psychosociale arbeidsbelasting, waarbinnen de thema's werkdruk en ongewenst gedrag die leiden tot stress vallen. Hij geeft sinds 2013 trainingen aan vertrouwenspersonen, zowel basistrainingen voor beginnende vertrouwenspersonen als vervolgtrainingen. Huub is tevens coach en cranio sacraal therapeut, waarbij hij mensen individueel begeleidt die negatieve gevolgen hebben van te veel stress door ongezonde werkdruk of ongewenst gedrag.
Pieter Steenhuizen
Senior Healthcare Banker voor de mondzorg. Is sinds 2008 werkzaam bij Van Lanschot Kempen en helpt ondernemende tandartsen met praktijkfinancieringen, hypotheek voor eigen woning en vermogensopbouw voor later.
Wim Ravestein
Senior Vermogenscoach bij Evi van Lanschot. Is sinds 2006 werkzaam binnen de bancaire sector en sinds 2017 voor Van Lanschot Kempen waarbij hij particulieren helpt met het opbouwen van beleggingsportefeuilles.
Ton Scheel
Vermogenscoach/pensioenspecialist bij Evi van Lanschot. Werkzaam sinds 2007 bij Van Lanschot Kempen waarvan sinds 2015 bij Evi met als specialisme pensioen.
Danielle Boonzaaijer, tandarts (ACTA, 2001), werd in 2003 mede-eigenaar van een groepspraktijk in Almere. Na de postdoctorale opleiding endodontologie (ACTA, 2007-2010) werkte ze als tandarts-endodontoloog bij EndoClinics Almere. Sinds 2017 is zij werkzaam als directeur Tandheelkundige Kwaliteit en Veiligheid bij Topmondzorg. In 2011 werd zij lid van het bestuur van de NVvE, en was van 2014 tot 2018 voorzitter. Sinds 2016 is zij bestuurslid van het KIMO. Daniëlle werkt tevens aan een promotietraject over werkplezier bij endodontische behandelingen aan de RUG.
Caroline van der Linde, beleidsadviseur Kwaliteit, is na haar opleiding Beleid en management in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bij landelijke koepelorganisaties gaan werken. Via die werkvelden raakte ze geïnteresseerd in strategische, maatschappelijke thema’s en de vertaling naar de praktijk. De vraagstukken rondom 'de professionele vertaling', 'het goede doen op een simpele manier' en 'hoe krijg je daar grip op' staan centraal binnen haar werkzaamheden. Sinds begin 2000 is Caroline ook als auditor werkzaam.
Marjon Mijnhout is praktijkmanager bij Orthodontiepraktijk Het Gooi in Bussum. Zij werkt al 40 jaar in de mondzorg en heeft veel ervaring met het melden en analyseren van incidenten in de praktijk.
Antonet Adolfs geeft al jaren trainingen in technieken die toegepast kunnen worden om calamiteiten te onderzoeken. Daarnaast begeleidt zij calamiteitencommissies in diverse sectoren bij het analyseren van incidenten en calamiteiten.
Andy van Veen is MKA-chirurg oncoloog in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg en tevens Voorzitter van de Coöperatie Medisch Specialisten Midden-Brabant. Hij zet zich in voor optimale veiligheid in ziekenhuizen en gebruikt daarvoor de Safety-II methode.
Nikki Damen is werkzaam als Senior-adviseur Kwaliteit & Veiligheid op diverse plekken. Binnen het programma ‘tijd voor verbinding’ richt zij zich op het verder verspreiden het Safety-II gedachtegoed. Zo hoopt ze haar enthousiasme en kennis op dit gebied over te brengen, om zo een volgende stap in patiëntveiligheid te kunnen zetten.