Filters

Vacature beleidsadviseur innovatie en techniek

De ontwikkelingen in de zorg gaan snel en die in de zorgtechniek in het bijzonder. Daarom zijn wij op zoek naar een

Beleidsadviseur (32 – 36 uur)

die zich richt op innovatie en techniek in de mondzorgpraktijk

Jij bent op de hoogte van technologische innovaties en weet wat er komt kijken om als tandarts, orthodontist of kaakchirurg dagelijks de mondzorgpraktijk te kunnen voeren. Van het omgaan met gevaarlijke stoffen en waterbeheer, tot normalisatie (NEN) en productveiligheid. Je weet met welke wet- en regelgeving onze leden te maken hebben, doorziet de gevolgen daarvan voor de praktijkvoering, voert hierover gesprekken met onze stakeholders en vertaalt wet- en regelgeving in producten en diensten die onze leden behulpzaam zijn in het toepassen ervan. Met jouw kennis hiervan, adviseer je ons bestuur en onze leden.

Dit ga je doen

 • Je volgt nauwlettend de technische innovaties die van invloed kunnen zijn op de mondzorgpraktijk. Zoals nanotechnologie, biotechnologie, robotisering, predictive healtcare en kunstmatige intelligentie.
 • Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van gevaarlijke stoffen, apparatuur, bouw- en verbouw van de praktijk, arbeidsomstandigheden, ergonomie, normalisatie (NEN), productveiligheid, waterbeheer en milieu en duurzaamheid: kortom, alles op het gebied van technische infrastructuur.
 • Je anticipeert op deze ontwikkelingen, adviseert over het te voeren beleid en vertaalt wet- en regelgeving naar informatie voor de beroepsgroep. Door jouw werk weten de tandartsen waar ze bij het voeren van hun mondzorgpraktijk rekening mee moeten houden.
 • Je vervult de rol van secretaris in project- en/of werkgroepen, met name in de Commissie Technische Infrastructuur. De CTI buigt zich over alle technische aspecten van de praktijkvoering waar de tandarts mee te maken krijgt. Deze commissie geeft ongevraagd en gevraagd advies aan het bestuur en houdt internationaal een vinger aan de pols.  
 • Je denkt mee over producten en diensten zodat de beroepsgroep de nieuwste ontwikkelingen kan implementeren in de dagelijkse praktijk.
 • Op jouw beleidsterrein initieer en leid je projecten en bewaak je de samenhang met andere beleidsterreinen. 

Over jou

Je volgt innovaties in de zorg op de voet, hebt affiniteit met onze beroepsgroep en bent bekend met de technische infrastructuur die komt kijken bij het voeren van een mondzorgpraktijk. Verder:

 • Heb je kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en ben je omgevingssensitief, ook op internationaal niveau.
 • Heb je minimaal een hbo werk- en denkniveau en  een zeker abstractieniveau.
 • Is het een pré als je contacten hebt binnen de dentale industrie.
 • Is ervaring in een tandheelkundige praktijk een grote plus.

Dit bieden wij

Werken bij de KNMT betekent samenwerken met enthousiaste professionals. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en vinden het belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. Naast een uitdagende dynamische functie bieden wij je

 • Een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.521,69 en maximaal € 5.302,65 op basis van 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden: minimaal 33 vakantiedagen, een 13e maand en een flexibele werkplek in een eigentijdse en transparante kantooromgeving.
 • Goede faciliteiten, zoals een smartphone en laptop, waarmee je je werk soms ook thuis kunt doen.

Solliciteren

Stuur je sollicitatie en cv ter attentie van Hanneke Westerlaken naar personeelenorganisatie@knmt.nl.
Wij zoeken de juiste collega, daarom hanteren wij geen sluitingstermijn. Zolang deze vacature online staat, kun je solliciteren.