Filters

NT-GSK Bachelorscriptie Award

Met haar scriptie ‘De gebitssituatie onder ouderen’ won ACTA-student Leonie Pereboom de NT-GSK Bachelorscriptieaward 2019. De prijs voor de beste bachelorscriptie werd voor de dertiende keer uitgereikt tijdens het KNMT Studentencongres op vrijdag 4 oktober in de Fabrique in Maarssen.

Eerste, tweede, derde prijs en Publieksprijs

Met haar scriptie won Pereboom een bedrag van €1000,-. De tweede prijs van €500 ging naar de scriptie 'Hoe kun je op CBCT-beelden geplande implantaatposities nauwkeuriger overbrengen naar de patiënt’ van Sanne Korsten en Guido Kielenstijn (Radboud Universiteit Nijmegen). Silvia Yuniawati en Mariam Tsagikian van ACTA wonnen met hun scriptie ‘Het effect van propolis op gingivitis en parodontitis’ de derde prijs van €250. Zij wonnen ook de Publieksprijs, waarvoor in totaal 895 stemmen zijn uitgebracht.

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Lees ook: interview met Leonie Pereboom "Onderzoek doen bevalt me wel'

3x3 scripties dingen mee naar de Award

De scriptiecoördinatoren van de drie tandheelkundige faculteiten kiezen elk jaar uit alle bachelorscripties van het voorgaande studiejaar de 3 beste scripties. Een deskundige jury, bestaande uit tandartsen van de Communicatieadviesraad en een lid uit het KNMT-bestuur, beoordeelt de 9 scripties op 12 criteria. Vervolgens kiest de jury de genomineerden die bekend worden gemaakt op knmt.nl. De genomineerde studenten schrijven een samenvatting van hun scriptie die in het NT wordt gepubliceerd. Tot slot kiest de jury de 3 winnende scripties. 

 

Total votes: 101

Toekomstige situatie

Afstuderen