Laatste nummer

Artikelen uit het NT

25 juni 2019

Ze zijn technisch goed opgeleid, beheersen sinds de verplichte taaltoets is ingevoerd de Nederlandse taal en zijn doorgaans harde werkers. Maar voor buitenslands gediplomeerde tandartsen is het allerminst gemakkelijk om hier hun draai te vinden. Tijd om ze wegwijs te maken in de Nederlandse mondzorg.

0 reacties
19 juni 2019

Je hebt met een collega een samenwerkingscontract ondertekend om een nieuwe praktijk te beginnen. Uiteraard ben je enthousiast en gedreven. Je ziet de praktijk al voor je; de inrichting, patiënten die in- en uit lopen, je kunt niet wachten om te starten. Waar jij enthousiast bent is je collega meer bezig met beren op de weg: wat als de verbouwing niet op tijd klaar is, wat als we niet genoeg patiënten kunnen binnenhalen, et cetera…

0 reacties
17 juni 2019

Hebt u een vlotte pen en bent u een verhalenverteller in hart en nieren? Dan is deze tweede editie van de NT-verhalenwedstrijd wederom dé gelegenheid om uw schrijftalenten te laten zien. Beschrijf uw spannendste, leukste, liefste, treurigste of om het even wat voor herinnering over een voorval dat uiteindelijk positief uitpakte: ‘Eind goed, al goed’.

0 reacties
17 juni 2019

De tandheelkundige beroepsgroep feminiseert. In de jaren tachtig was 1 op de 5 studenten een meisje en werd bijna iedere tandarts na zijn afstuderen zelfstandig ondernemer. Rond de millenniumwisseling was de verhouding jongens/meisjes gelijk. En anno 2019 studeren er in het eerste jaar in Groningen 5 jongens en 43 meisjes.

0 reacties
17 juni 2019

Een 36-jarige gezonde patiënte heeft sinds vijf maanden een aanvankelijk langzaam in omvang toenemende pijnloze zwelling buccaal van de 43 en 44. De laatste twee maanden is deze zwelling niet meer in omvang veranderd. De afwijking lijkt uit te gaan van de gingiva.

0 reacties
17 juni 2019

Een stijlicoon. Zo mag het interieur van deze spreekkamer met een gerust hart worden genoemd. In 1938 werd het door Gerrit Rietveld ontworpen voor Ger Schutte, die een tandartspraktijk had aan de Bloemendaalseweg 111 in Bloemendaal.

0 reacties
17 juni 2019

Na je afstuderen komt er veel op je af. Verzekeringen, BIG-registratie, en als je als zzp’er aan de slag gaat moet je je ook nog inschrijven bij de Kamer van Koophandel. En wat is in hemelsnaam een AGB-code? Kortom, hoe zie je door de bomen het bos nog?

0 reacties
17 juni 2019

Onze samenleving hangt aaneen van een woud aan wetten en regels. Het gros daarvan is hard nodig, maar er zitten ook paarse krokodillen tussen. Zo ook in de mondzorg. Op initiatief van de KNMT hebben onder meer tandartsen, verzekeraars en overheid de handen ineengeslagen om de meest irritante paarse krokodillen te elimineren: (ont)regel de (mond)zorg.

0 reacties
17 juni 2019

Eindelijk komt de droom van Sepand Manouchehr uit. Na jaren zzp’er te zijn geweest, begint hij zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde! En wij volgen hem; tijdens de overname, verbouwing en natuurlijk de opening van de praktijk. Na in de vorige afleveringen kennis met Manouchehr én zijn plannen te hebben gemaakt, is het einde in zicht. “Maar al is de praktijk bijna klaar, eigenlijk gaat het nu pas beginnen.”

0 reacties
17 juni 2019

Stage lopen in een tandartspraktijk, op de afdeling kaakchirurgie in het ziekenhuis én langs scholen gaan om voorlichting te geven: de stage van Joost Tiddens, zesdejaars student in Groningen, was enorm gevarieerd.

0 reacties
17 juni 2019

Ze vindt de afwisseling in haar vak leuk, maar mka-chirurg Antoinette Rozeboom doet geen behandelingen waarin ze zich als professional niet kan vinden. "Bijvoorbeeld omdat ik het gevoel heb dat ik de patiënt er niet mee help."

0 reacties
17 juni 2019

Fouten maken is menselijk. Als je er echter herhaaldelijk op wordt gewezen dat je een fout hebt gemaakt, en je erkent die fout niet maar volhardt erin de verantwoordelijkheid bij een ander te leggen dan heb je een probleem. Dat blijkt ook uit de uitspraak van het RTG in deze casus.

0 reacties

Partnernieuws

Uitspraak Autoriteit Persoonsgegevens in lijn met werkwijze Anders Medical Factoring

Gezondheidsgegevens van patiënten mogen aan factoringbedrijven worden verstrekt, zonder expliciete toestemming van de patiënt.
Dat heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) laten weten aan de KNMT die hierover vragen aan de AP had gesteld.

Op 25 mei 2018 ging de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in.
De AVG leidde bij o.a. factoringmaatschappijen tot een verschil in interpretatie.
Het grootste verschil in opvatting was: is er wel of geen toestemming van de patiënt nodig als een zorgverlener gezondheidsgegevens van patiënten overdraagt aan een factoringmaatschappij?

Om het interpretatieverschil op te helderen, legde de KNMT de kwestie dus voor aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

De uitspraak van de AP is in lijn met de werkwijze die Anders Medical Factoring sinds jaar en dag hanteert. Zij stelt namelijk dat gezondheidsgegevens die nodig zijn om aan een patiënt verleende zorg in rekening te brengen, aan factoringbedrijven mag worden verstrekt. Uitdrukkelijke toestemming van de patiënt is hiervoor niet vereist. Anders Medical Factoring is uiteraard blij dat de uitspraak in lijn ligt met de werkwijze die zij altijd al hanteert.

X-Guide: de GPS voor uw chirurgie

Voer free-hand chirurgie uit met real-time 3D ondersteuning tijdens het boren en implanteren dankzij
X-Guide!

Empowered by DTX Studio

Anders Medical Factoring breidt haar dienstenpakket uit!

Wij willen zorgverleners en patiënten altijd de beste service bieden en daarom hebben wij naast ons huidige product, Molaar, een nieuw product: Premolaar!

Nieuwsgierig naar onze beide patiëntvriendelijke producten? Een volledig overzicht van Molaar en Premolaar vindt u hier:  Dienstenpakket Anders Medical Factoring.

Wij hopen u en andere zorgverleners met de uitbreiding van ons dienstenpakket in de toekomst nog beter te servicen!

 

Xeal™ en TiUltra™

Maak kennis met Xeal en TiUltra - twee nieuwe baanbrekende abutment- en implantaatoppervlaktes gebaseerd op jarenlang onderzoek en expertise van het anodisatie-proces, om de integratie van de harde en zachte weefsels op elk niveau te optimaliseren. Het tijdperk van MucointegrationTM is nu gestart.

Zorgeloos overstappen naar Anders Medical Factoring

Misschien bent u op zoek naar een andere benadering in mondzorgfactoring. Naar een persoonlijke en sympathieke omgang met u en uw patiënten. Overstappen naar Anders Medical Factoring is eenvoudiger en sneller geregeld dan u misschien denkt. Hierdoor kunt u zich zorgeloos richten op wat echt belangrijk is: uw patiënten van de beste zorg voorzien. Wat kunt u van ons verwachten? > U ontvangt van ons een overstapkit om uw overstap soepel en snel te laten verlopen; > Binnen 48 uur versturen wij een aangetekende opzegbrief naar uw eventuele huidige factoringpartner; > De verwerking van uw overeenkomst wordt binnen 1 werkdag geregeld; > Wij werken samen met alle zorgverzekeraars in Nederland t.b.v. het clearingproces; > U ontvangt van ons promotiemateriaal om uw patiënten te informeren over de uitbesteding van uw facturatie; Wij ondersteunen u bij het informeren van uw patiënten; > Uw patiënten ontvangen herkenbare facturen met uw praktijklogo; > Toegang tot ons innovatieve, digitale Dashboard waarin u volledige inzage heeft in uw factoringzaken; > Snelle en gegarandeerde uitbetaling; > En misschien wel het belangrijkste: vriendelijke en servicegerichte medewerkers die altijd een stap extra zetten voor u en uw patiënten.

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play:
logo Apple app store
Ontdek het op Google Play

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 132,50 per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met ledenadministratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 6256.