Laatste nummer

Artikelen uit het NT

19 maart 2019

Bente van Leeuwen (28) werkt sinds vier jaar als tandarts. Ze houdt van fotograferen, cactussen en haar patiënten (meestal). 

0 reacties
14 maart 2019

Een 58-jarige patiënte geeft tijdens een regulier tandheelkundig controlebezoek aan sinds enkele maanden last te hebben van gezwollen tandvlees. Patiënte gebruikt sinds ruim een half jaar voor regulatie van de hoge bloeddruk nifedipine en hydrochloortiazide. Bij intra-oraal onderzoek constateert u gegeneraliseerde hyperplasie van de gingiva waarbij deze in de bovenkaak meer uitgesproken is dan in de onderkaak.

0 reacties
14 maart 2019

Ontstekingen, slijtage, tandvleesproblemen en fracturen. Ook dieren kunnen gebitsproblemen krijgen. Voorheen stond men daar niet zo bij stil, tegenwoordig telt ons land meerdere dierenartsen die zich op het dierengebit hebben toegelegd. Dierenartsen, want tandartsen mogen geen dieren behandelen.

0 reacties
14 maart 2019

Regelmatig verschijnen er nieuwe intra-orale scanners op de markt. Vorige maand lanceerde Dentsply Sirona de Primescan, naar eigen zeggen de snelste en nauwkeurigste intra-orale scanner van het moment. De verwachting is dat het maken van digitale afdrukken in de nabije toekomst ‘mainstream’ wordt in de tandartspraktijk. Het NT onderzocht de stand van zaken.

0 reacties
14 maart 2019

Toen ACTA-studenten Maxime Grootings en Jeltje Visser begin vorig jaar hoorden dat ze naar Brazilië af zouden reizen voor hun buitenlandstage, sprongen ze een gat in de lucht. Gewapend met een zak gesponsorde tandenborstels gingen ze in september het avontuur tegemoet.

0 reacties
14 maart 2019

Het valt orthodontist Raha Farhanghi op dat de aandacht voor duurzaamheid binnen de tandheelkunde maar moeizaam op gang komt. Daar mag wat haar betreft best verandering in komen.

0 reacties
14 maart 2019

Een tandarts krijgt een probleem met de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het pand waar zijn praktijk is gevestigd. Daarop besluit hij de voorzitter van die VvE, die patiënt bij hem is, niet langer te willen behandelen. Wat vindt het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam daarvan?

0 reacties

Partnernieuws

X-Guide: de GPS voor uw chirurgie

Voer free-hand chirurgie uit met real-time 3D ondersteuning tijdens het boren en implanteren dankzij
X-Guide!

Empowered by DTX Studio

Adverteren in de media van de KNMT?

Bekijk de mogelijkheden via de mediasheet. 

Bureau Kalker Congres Chirurgie

Zeven sprekers brengen uw kennis over kleine chirurgische ingrepen in de algemene praktijk weer helemaal up-to-date op vrijdag 9 november 2018 in het RAI Congrescentrum in Amsterdam. 

Nobel Biocare Global Symposium Madrid 2019

Nobel Biocare brengt zijn baanbrekende innovaties naar dental professionals wereldwijd met 3 Global Symposia: ‘Madrid 2019, Las Vegas 2020 en Tokio 2021’.

Ontdek als eerste onze nieuwe oplossingen die worden onthuld in Madrid en wordt één van de game changers in de implantologie van de toekomst.

Anders Medical Factoring breidt haar dienstenpakket uit!

Wij willen zorgverleners en patiënten altijd de beste service bieden en daarom hebben wij naast ons huidige product, Molaar, een nieuw product: Premolaar!

Nieuwsgierig naar onze beide patiëntvriendelijke producten? Een volledig overzicht van Molaar en Premolaar vindt u hier:  Dienstenpakket Anders Medical Factoring.

Wij hopen u en andere zorgverleners met de uitbreiding van ons dienstenpakket in de toekomst nog beter te servicen!

 

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play: 

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 132,50 per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met ledenadministratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 6256.

 

 

Persoonlijke ontwikkeling: Sara's blog

Sara Setodeh geeft tips en advies

 

 

Een droom komt uit: een eigen praktijk

Sepand Manouchehr start zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde