Laatste nummer

Artikelen uit het NT

22 mei 2019

‘Maak van het probleem van de patiënt niet jouw probleem’. Het was in het laatste jaar van mijn opleiding dat ik deze zin voor het eerst hoorde van mijn zaaldocent. Als gedreven studente werkte ik hard om alles voor mijn patiënten op te lossen. Diens klacht of probleem ervoer ik als de mijne. Ik deed alles om het de patiënt zo makkelijk mogelijk te maken.

0 reacties
20 mei 2019

Bente van Leeuwen (28) werkt sinds vier jaar als tandarts. Ze houdt van fotograferen, cactussen en haar patiënten (meestal).

0 reacties
20 mei 2019

Een 32-jarige patiënte geeft tijdens een regulier tandheelkundig controlebezoek aan enkele weken geleden op haar linkertongrand een klein bultje te hebben ontdekt. Zij ondervindt hiervan geen klachten.

0 reacties
20 mei 2019

Wie herkent niet het beeld van de tandarts, werkend in zijn praktijk aan huis, samen met één, hooguit twee assistenten. Tot de jaren negentig was dit een vertrouwd beeld, maar sindsdien neemt het aantal solistisch werkende tandartsen langzaam maar zeker af.

0 reacties
20 mei 2019

De mondgezondheid van met name jongvolwassenen laat nog te wensen over, blijkt uit het recente Signalement Mondzorg. Een brede samenwerking tussen tandartsen, zorgverzekeraars, overheden, jeugdgezondheidszorg en huisartsen kan tot verbetering leiden, aldus Zorginstituut Nederland (ZIN) en de KNMT. Het NT peilde enkele meningen in het veld.

0 reacties
20 mei 2019

Eindelijk komt de droom van Sepand Manouchehr uit. Na jaren zzp’er te zijn geweest, begint hij zijn eigen praktijk in Lichtenvoorde! En wij volgen hem; tijdens de overname, verbouwing en natuurlijk de opening van de praktijk. Na in de eerste afleveringen kennis met hem én zijn plannen te hebben gemaakt, krijgen we in dit deel met eigen ogen de praktijk en de verbouwing te zien. “Het is zwaar, maar mijn patiënten zijn mijn motivatie.”

0 reacties
20 mei 2019

Je kon er dit jaar op de IDS in Keulen niet aan ontkomen: 3D-printing. Maar liefst 140 exposanten hadden op dit gebied iets te bieden. Maar hoe werkt deze techniek eigenlijk? En valt er op korte termijn een 3D-revolutie te verwachten?

0 reacties

Partnernieuws

Xeal™ en TiUltra™

Maak kennis met Xeal en TiUltra - twee nieuwe baanbrekende abutment- en implantaatoppervlaktes gebaseerd op jarenlang onderzoek en expertise van het anodisatie-proces, om de integratie van de harde en zachte weefsels op elk niveau te optimaliseren. Het tijdperk van MucointegrationTM is nu gestart.

Anders Medical Factoring breidt haar dienstenpakket uit!

Wij willen zorgverleners en patiënten altijd de beste service bieden en daarom hebben wij naast ons huidige product, Molaar, een nieuw product: Premolaar!

Nieuwsgierig naar onze beide patiëntvriendelijke producten? Een volledig overzicht van Molaar en Premolaar vindt u hier:  Dienstenpakket Anders Medical Factoring.

Wij hopen u en andere zorgverleners met de uitbreiding van ons dienstenpakket in de toekomst nog beter te servicen!

 

Nobel Biocare Global Symposium Madrid 2019

Nobel Biocare brengt zijn baanbrekende innovaties naar dental professionals wereldwijd met 3 Global Symposia: ‘Madrid 2019, Las Vegas 2020 en Tokio 2021’.

Ontdek als eerste onze nieuwe oplossingen die worden onthuld in Madrid en wordt één van de game changers in de implantologie van de toekomst.

2nd European Young Professional Summit powered by Straumann

Friday, October 25th 2019  – Saturday, October 26th
Beurs van Berlage, Amsterdam

Make sure you are in Amsterdam on October 25th & 26th! For the second edition of the Straumann YPP Summit we are moving to this bustling city. This is a must-have experience if you want to know more about the future in esthetic dentistry by international top-speakers. Meet young dentists from all over Europe and immerse yourself in interactive workshops and an attractive program for 1.5 days.

Dentallect nu ook Erkend Examenleverancier voor mbo-4 opleiding tandartsassistent

Sinds 2016 is Dentallect door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel erkend om de beroepsopleiding Tandartsassistent (mbo-4) aan te bieden. Vandaag voegt Dentallect daar de certificering tot Erkend Examenleverancier aan toe.

 

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Lees het NT in de KNMT-app

Wilt u het NT direct op uw tablet en smartphone lezen? Download dan de KNMT-app.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de App Store of Google Play:
logo Apple app store
Ontdek het op Google Play

Over het NT - Nederlands Tandartsenblad

Het Nederlands Tandartsenblad (NT) is het vakblad voor de tandarts. Het NT is een uitgave van de KNMT. KNMT-leden ontvangen 11 keer per jaar het NT thuis. De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie, onderdeel van de afdeling Communicatie van de KNMT, wordt bijgestaan door een communicatieadviesraad met tandartsen en tandarts-specialisten.  

Contact met de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen? Wilt u reageren op de inhoud van het NT?

Mail ons op nt@knmt.nl of bel met Evert Berkel, bladmanager: tel. 030 607 6251.

Post kunt u sturen aan:

Nederlands Tandartsenblad
t.a.v. Evert Berkel, bladmanager
Postbus 4141
3502 HC Utrecht

Abonneren

Bent u geen KNMT-lid maar wilt u toch het NT ontvangen? Abonneer u dan! Een abonnement kost € 132,50 per jaar; mondhygiënisten en tandartsassistenten krijgen 50% korting. Voor vragen over of het afsluiten van een abonnement kunt u contact opnemen met ledenadministratie@knmt.nl of tel. 030 - 607 6256.