Laatste nummer

Nt artikelen

19 oktober 2018

Het was een probeersel, de eerste verhalenwedstrijd voor KNMT-leden die de redactie van het NT in juni uitschreef. Geen idee hoeveel leden hun pen vlot genoeg achtten om de handschoen op te nemen en te verhalen over de patiënt die ze nooit zijn vergeten.

0 reacties
19 november 2018

De zes Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg – vijf regionaal en één centraal – zijn samengesteld uit juristen en beroepsgenoten. Als een tandarts voor een tuchtcollege verschijnt, zijn die beroepsgenoten dus tandartsen. Als het goed is, zijn dat ‘mensen die zelf met hun voeten in de modder staan’. Wat zijn de eisen voor deze functie en hoe transparant is het benoemingsproces?

0 reacties
19 november 2018

Als je net begint met werken, is je pensioen wel bijna het laatste dat je bezighoudt. Onverstandig, menen deskundigen. Die pleiten ervoor tijdig na te denken over het opzij leggen van geld voor later. Helemaal nu de mogelijkheden om een pensioen op te bouwen, de laatste decennia zijn afgenomen.

0 reacties
19 november 2018

Al zappend komt iedere tandarts ze tegen: reclames op televisie waarin tandpasta, mondwater, elektrische borstels en andere mondzorgproducten door collega-tandartsen worden aangeprezen. “Heel irritant, vindt onder meer implantoloog Jack Plooij. “Waarom zou ik die tandpasta aan mijn patiënten adviseren?”

0 reacties
19 november 2018

Honderd jaar geleden stelde Johannes Theodoor de Visser – predikant en de eerste minister van Onderwijs – dat vrouwen fysiek en mentaal ongeschikt zijn voor een lange en zware studie. Een uitspraak die paste in een tijdgeest waarin mannen werkten en vrouwen een baantje hadden – tot ze kinderen kregen en huisvrouw werden.

0 reacties
19 november 2018

Toen Petra Koornstra haar opleiding tot KNO-arts had afgerond, kwam ze er gaandeweg achter dat ze toch wel heel weinig van de mond wist. Dus werd ze – vanzelfsprekend – ook maar tandarts.

0 reacties
19 november 2018

Na het plaatsen van een vulling blijft de patiënt pijn houden. Dit resulteert uiteindelijk in een endo. De patiënt dient een klacht in omdat volgens hem de vulling niet nodig was, en hij bovendien onnodig veel pijn heeft gehad.

Partnernieuws

Nobel Biocare Global Symposium

June 27 – 29, 2019, Las Vegas, USA


Knowledge changes everything 

Neem deel aan het Global Symposium 2019 samen met 100 sprekers en meer dan 4.000 tandheelkundige professionals! 

 

Adverteren in de media van de KNMT?

Bekijk de mogelijkheden via de mediasheet. 

Nobel Biocare Global Symposium

June 27 – 29, 2019, Las Vegas, USA

 


Knowledge changes everything 

Neem deel aan het Global Symposium 2019 samen met 100 sprekers en meer dan 4.000 tandheelkundige professionals! 

 

 

Foundation for Oral Rehabilitation

Ontdek interactieve tools, videomateriaal over boeiende patiëntencases en nog veel meer op het dentale online platform FOR.

Foundation for Oral Rehabilitation

Ontdek interactieve tools, videomateriaal over boeiende patiëntencases en nog veel meer op het dentale online platform FOR.

 

Laatste video

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

Bekijk meer video's en abonneer op ons YouTube kanaal om niks te missen

Mis niets met de NT app

Met de NT-app leest u onze digitale uitgaven direct op uw tablet en smartphone. In de app is ook een digitaal archief - vanaf 2013 - beschikbaar.

Daarnaast blijft u gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws.

Download via de Appstore of Playstore.

Covertandarts Astrid Stijger over paardencoaching

 

Deze inhoud is geblokkeerd door uw cookie voorkeuren.

 

Over het NT - Nederlands tandartsenblad

Het blad en de digitale middelen van het Nederlands tandartsenblad (NT) worden uitgegeven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De redactie is verantwoordelijk voor de inhoud die wordt gemaakt op basis van journalistieke principes. De redactie legt via de communicatieadviesraad verantwoording af aan de Algemene Vergadering van de KNMT. Het NT publiceert ook kopij waarin niet het officiële bestuursstandpunt van de KNMT wordt weergegeven. 

Tip de redactie

Heeft u een tip voor een verhaal of interessante onderwerpen?

Mail ons op nt@knmt.nl

Contact

Nederlands Tandartsenblad

Postbus 4141
3502 HC Utrecht
www.knmt.nl/nt

Bezoekadres

Orteliuslaan 750

3528 BB Utrecht

T. (030) 607 62 51

F. (030) 607 63 01

E. nt@knmt.nl

De rubriek uitgelezen biedt een selectie van interessante artikelen, boeken of andere uitgaven over de tandheelkunde in het Nederlands Tandartsenblad.

Onderwerpen uit het oktober nummer van 2018:

Uitgelezen NT 10

Parodontitis en levenskwaliteit

Wat is het effect van verschillende vormen van parodontale aandoeningen op Oral Health-Related Quality of Life (OHRQoL)? Deze vraag komt aan de orde in de cross-sectionele studie Impact of aggressive periodontitis and chronic periodontitis on oral health-related quality of life

Llanos, A.H., Brazilian Oral Research, editie 6, 2018

 

3D-printers

Het gebruik van 3D-printers is in opkomst in de geneeskunde en de tandheelkunde. In het artikel 3D Printing in Dentistry, Sculpting the Way It Is aandacht voor verschillende vormen van 3d-printen en het printproces.

Sawhney, H., e.a., Journal of Scientific and Technical Research, editie 1, 2018

 

Ontwikkeling Zirkonium

Zirconia-materialen worden steeds vaker in monolithische vorm vervaardigd voor een reeks klinische toepassingen. Het artikel Novel Zirconia Materials in Dentistry  bespreekt de progressieve ontwikkeling van de momenteel beschikbare en de nieuwe generatie zirkoniumoxide.

Zhang, Y.; e.a., Journal of dental research, editie 10, 2017

 

Sociale media

De rol van sociale media in de tandheelkunde komt aan de orde in Connecting With Your Dentist on Facebook Patients’ and Dentists’ Attitudes. Hierin gaat het over de houding van patiënten en tandartsen ten opzichte van het gebruik van sociale media en de uitdagingen en kansen die sociale media bieden aan tandartsen.

Parmar, N., Journal of Medical Internet Research, editie 6, 2018

 

Slimme elektronica

Wat is de impact van slimme elektronische apparaten in de hedendaagse tandheelkunde. Brengen zij verandering in de hedendaagse tandheelkunde? Om deze vraag draait het in het artikel Impact of Smart Electronic Devices in Contemporary Dentistry- ‘Tech-Knowledge-Y’ in Dentistry.

Sudenthiran, S., e.a., Journal of Academy of Dental Education, editie 2, 2017