facebook

Zorgverzekeraar DSW krijgt kinderen naar de tandarts

Anita Zijlstra
2 minuten
Kind
Meer dan 40 procent van de ouders die door zorgverzekeraar DSW zijn aangeschreven omdat hun kind(eren) de afgelopen jaren niet, of niet regelmatig, naar de tandarts waren geweest, hebben gehoor gegeven aan de oproep. Dit heeft DSW laten weten aan de beroepsorganisaties binnen de mondzorg.

Pilot in Schiedam

In de brief, die in het kader van een pilot eind vorig jaar in Schiedam werd verstuurd, zette DSW het belang van een goed gebit uiteen en benadrukte dat mondzorg voor jeugd tot 18 jaar geen kosten voor de verzekerde met zich meebrengt.

127 van de 296 jongeren hebben zich gemeld

Na een half jaar hebben 127 van de 296 aangeschreven jeugdigen de tandarts bezocht. “Of dat is gebeurd naar aanleiding van onze brief is niet nader onderzocht, maar dat lijkt aannemelijk”, aldus de zorgverzekeraar.

Medewerking regionale tandartsen

Voorafgaand aan het experiment had DSW medewerking gevraagd aan regionale tandartsen. Vijftien zegden toe nieuwe patiënten in hun praktijk te willen opnemen.

20 ouders hadden geen aanvullende verzekering

Uiteindelijk zijn 51 kinderen naar dezelfde tandarts gegaan als die van de ouders. De overigen meldden zich bij een andere tandarts of gingen naar een gespecialiseerde jeugdtandarts. Verder bleken 20 ouders geen aanvullende verzekering te hebben; 5 van hen hebben per 1 januari 2019 alsnog AV afgesloten.

KNMT juicht initiatief toe

De KNMT is verheugd over de uitkomsten van de pilot en juicht dergelijke (regionale) initiatieven dan ook toe. Indien nodig is zij bereid hulp aan te bieden; mondzorg voor de jeugd tot 18 jaar is immers één van haar speerpunten.

Experiment wordt in 2020 uitgebreid

De resultaten zijn voor de zorgverzekeraar dermate bemoedigend dat het experiment voor 2020 zal worden uitgebreid met Vlaardingen en Maassluis.

Advertorial

Laat u ook op zaterdag informeren over de nieuwste producten en laatste trends voor uw praktijk

E-dental

Het team van E Dental weet als geen ander dat u in verband met uw overvolle agenda tijd te kort komt. Een bezoek aan een Dental Depot is dan uiterst lastig in te plannen en schiet er vaak bij in. E Dental biedt hiervoor de oplossing. Iedere eerste zaterdag van de maand is hun moderne en gezellige showroom éxtra geopend. U kunt zich dan van 09:00 tot 14:00 uitgebreid laten informeren over de nieuwste producten voor uw praktijkvoering. Of u nu op zoek bent naar een behandelunit, afzuigmotor, behandelmeubel of röntgenapparaat, in de 400 m2 showroom vindt u een grote en afwisselende collectie aan hoogwaardig dentaal equipment in diverse prijsklassen. Ook kunt u in alle rust uw (ver)bouwplannen bespreken en kennis maken met het dentale bouwbedrijf E Build. E Build is dé bouwpartner die uw verbouwing compleet uit handen neemt en zorgdraagt voor een totale Turn-Key oplevering van uw project. Naast de zaterdag bent u uiteraard ook van harte welkom om E Dental showroom tijdens kantooruren te komen bezoeken. Wel word u vriendelijk verzocht om uw bezoek van te voren aan te melden. U kunt deze inplannen via: 088 6060 810 of op www.e-dental.nl. Bepaal zelf uw tijd en geef alvast uw interesses aan. Op deze manier kan uw bezoek goed voorbereid worden en kunnen de juiste specialisten u ontvangen. E Dental is zeer goed bereikbaar, heeft ruime parkeergelegenheid en is gevestigd op een centrale locatie langs de A15 in Alblasserdam tussen Rotterdam en Dordrecht. Het team van E Dental heet u van harte welkom.