facebook

Zorgbonus 2021 hoogstwaarschijnlijk ook voor de mondzorg

Hans Scholten
1 minuut
Collectief
Ook mensen die in de mondzorg werken kunnen in 2021 hoogstwaarschijnlijk aanspraak maken op de bonus voor zorgmedewerkers die in coronatijd uitzonderlijk hebben gepresteerd. Dat volgt uit de brief die minister De Jonge woensdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd over de stand van zaken in de bestrijding van de coronapandemie.

In zijn brief laat de minister van VWS weten dat de zorgbonus opengesteld wordt voor alle zorgverleners in de sector Zorg en Welzijn. Vorig jaar was nog een aantal groepen uitgezonderd, waaronder de mondzorg, fysiotherapie en verloskunde. 

De bonus is bedoeld voor zorgverleners die uitzonderlijk hebben gepresteerd in coronatijd. Het gaat daarbij om mensen die maximaal 2x een modaal inkomen verdienen (in 2020 was dat max. € 73.000,-). Afhankelijk van het aantal aanvragen zal het bonusbedrag netto zo’n €200 tot €240 bedragen.

Het is aan praktijkeigenaren om vast te stellen welke medewerkers voor de bonus in aanmerking komen en de aanvraag in te dienen. Ze kunnen niet alleen medewerkers die in loondienst zijn voordragen maar ook bijvoorbeeld zzp’ers (in 2020 met een max. uurtarief van € 88,90) of externe schoonmakers. 

De minister wil uiterlijk 15 juni de precieze subsidievoorwaarden en –vereisten publiceren. Op dat moment opent ook het loket waar zorgaanbieders de bonus kunnen aanvragen. Nog voor het eind van 2021 kunnen zij de bonus dan aan de betreffende medewerkers uitbetalen.

De Mondzorgalliantie van KNMT, NVM-mondhygiënisten en ONT informeert je nader zodra de subsidieregeling 2021 gepubliceerd is.